Veşti despre / Distribuirea ajutoarelor alimentare europene

Veşti despre / Distribuirea ajutoarelor alimentare europene

Timp de citire: un minut
La 25 noiembrie, la Bucureşti, a avut loc întâlnirea de lucru privind distribuirea ajutoarelor alimentare din fonduri europene, la care a participat şi Ciprian Necula, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.
Conform informaţiilor comunicate de secretar, distribuirea ajutoarelor alimentare aferente anului 2015 acordate de Uniunea Europeană pentru persoanele defavorizate va începe în luna februarie 2016 şi va fi  finalizată în luna aprilie 2016.
Se va extinde numărul beneficiarilor de ajutoare alimentare distribuite în cadrul POAD, ca urmare a faptului că limitele de venituri din pensii şi indemnizaţii de şomaj eligibile pentru primirea ajutoarelor alimentare vor fi modificate de la 400 lei/ lună la 450 lei/ lună. De asemenea, se adaugă o nouă categorie de beneficiari pentru aceste ajutoare, respectiv persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/ lună/ persoană, inclusiv, şi nu se încadrează în nicio altă categorie prevăzută în actul normativ. Vor primi ajutoare alimentare în cadrul POAD toţi membrii familiilor care se încadrează în categoriile stabilite prin actul normativ şi care sunt menţionaţi în dispoziţia scrisă a primarului.
Spre deosebire de anul 2014, distribuirea ajutoarelor alimentare din fonduri europene nu se va mai face pe bază de cupoane. Direcţia Generală de Asistenţă Socială va informa cetăţenii cu privire la data exactă la care va începe distribuirea ajutoarelor alimentare.
Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii