Vești bune pentru CSM Jiul / Pandemia aduce de la FRF 5000...

Vești bune pentru CSM Jiul / Pandemia aduce de la FRF 5000 de euro

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Membrii Federația Română de Fotbal (FRF) au votat propunerea administrației federale privind alocarea sprijinului financiar în contextul pandemiei Covid-19.

 

Federația Română de Fotbal va oferi membrilor afiliați un sprijin financiar în valoare totală de 1,688 milioane de euro, sumă ce va fi distribuită în mod egal. Decizia a fost luată ca urmare a stabilității financiare a FRF și a garanțiilor primite de la partenerii comerciali ai instituției, fiind înlesnită de măsurile preventive implementate de Federație.

Federaţia Română de Fotbal a creat un fond de solidaritate de 1,7 milioane de euro, banii urmând a fi împărţiţi în mod egal către toate cluburile afiliate în vederea acoperirii din cheltuielile legate de COVID-19.

Fiecare membru afiliat va primi aproximativ 5.000 de euro în cont începând de săptămâna viitoare.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat la finalul ședinței CEx că forul pe care îl conduce înregistrează pierderi de aproape 2 milioane de euro din cauza pandemiei. Însă mai spune că din rezervele financiare de aproximativ 4 milioane de euro acumulate la finalul anului 2019 va împărți membrilor afiliați aproximativ 1,7 milioane de euro.

„Cea mai importantă decizie a Comitetului Executiv este constituirea unui fond de solidaritate pentru toţi membrii afiliaţi ai FRF. La nivelul federaţiei înregistrăm pierderi ca urmare a acestei pandemii de aproximativ 1,8 milioane de euro. Asta din cauză că nu avem venituri în acest an din vânzarea de bilete, din cauză că avem cheltuieli mari cu echipa naţională U21 care călătoreşte cu avioane charter, dar şi din cauză că Mogoşoaia şi Buftea nu au mai putut fi folosite la nivelul de dinaintea acestei crize. Deşi avem aceste pierderi de 1,8 milioane de euro, ca urmare a faptului că la finalul anului 2019 am înregistrat rezerve financiare de aproximativ 4 milioane de euro, dar şi ca urmare a semnării unor noi contracte de sponsorizare, am reuşit să creăm un fond de solidaritate de aproximativ 1,7 milioane de euro, adică peste 8 milioane de lei. Aceste fonduri vor fi alocate membrilor FRF pentru a acoperi în parte cheltuielile legate de COVID-19. Aceste sume de bani vor fi transferate în conturile membrilor afiliaţi începând de săptămâna viitoare. „Dacă această criză se adânceşte, luăm în calcul şi un alt fond de solidaritate pentru returul acestui campionat”, a spus Răzvan Burleanu.

Președintele federației a explicat și motivul pentru care banii vor fi împărțiți în mod egal. Și AJF urile vor primi acesta sumă pe care o vor distribui mai apoi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii