Veste excelentă pentru fotbalul mic: Testele PCR vor fi înlocuite cu cele...

Veste excelentă pentru fotbalul mic: Testele PCR vor fi înlocuite cu cele rapide

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

• Anunțul făcut de M.T.S. schimbă datele stabilite în liga a patra pentru desfășurarea jocurilor

 

Veste excelentă pentru cluburi. Testele rapide COVID-19 vor putea fi folosite în competițiile interne. Anunțul a fost făcut de Ministerul Turismului și Sportului (M.T.S.).

 

Miniștrii Eduard Novak și Vlad Voiculescu au semnat un ordin comun, prin care testele rapide COVID-19 vor putea fi folosite de sportivi în competițiile interne.

Acestea erau solicitate de Federația Română de Fotbal pentru ca echipele să-și reducă cheltuielile cu testările PCR, obligatorii la două săptămâni.

Testele rapide costă mult mai puțin față de celelalte, iar acest lucru le va permite și competițiilor din Liga a 4-a să își reia activitatea.

Ordinul comun semnat de cei doi miniștri va putea fi pus în practică după ce va fi publicat în Monitorul Oficial al României.

Costul unui test PCR este de 250 de lei, în timp ce costul unui test rapid este între 25 și 40 de lei.

„Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecția de antigen pentru sportivi.Ordinul comun nr. 197/462/2021 urmează să fie publicat cu celeritate în Monitorul Oficial al României, Partea I, intrând în vigoare la data publicării sale.

Prin semnarea acestui ordin, Ministerul Tineretului și Sportului se aliniază la reglementările în materie ale Ministerului Sănătății, făcând activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și ușurând presiunea financiară care genera constrângeri și dificultăți în lumea sportului”, a anunțat MTS pe pagina sa de Facebook.

 

 „Așteptam vestea ca pâinea caldă”

Cristian Petrean, președintele AJF Hunedoara, spune că aștepta vestea demult: „Așteptam această veste ca pe pâinea caldă. În acest moment nu știu exact ce se va schimba în planul nostru de organizare, pentru că am cerut să mai avem o întâlnire online cu cluburile. Cert este că vom înlocui testele PCR cu cele rapide. Cu siguranțăM planul nostru va suferi modificări”, a declarat, pentru zvj.ro, Cristian Petrean.

 

Mai ușor pentru cele 10 echipe

În acest an doar Aradul a dat drumul campionatului Ligii a 4-a, într-un format inedit față de cele trecute, iar la finele săptămânii trecute AJF Hunedoara a decis și ea să repornează sezonul de Liga 4.

După acest anunț, probabil tot mai multe AJF-uri vor reuși să dea drumul competițiilor pe care le organizează. Liga 4 Hunedoara reîncepe, după cele nouă etape disputate în 2020. Toate cele 10 echipe și-au confirmat prezența.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii