Veste bună pentru echipele din liga a patra: Testele PCR ar putea...

Veste bună pentru echipele din liga a patra: Testele PCR ar putea fi înlocuite cu testele rapide antigen

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

• Mai ieftin, dar nu mai sigur

Dan Voicu, antrenorul echipei de fotbal din liga a patra, CSM Vulcan spune că dacă vor rămâne în continuare testele PCR, echipa sa nu va mai putea face față, dacă ținem cont de faptul că vulcănenii au de jucat patru restante.

„Avem patru restanțe, plus meciurile din campionat. Numai pentru restanțe am avea nevoie de 10.000 de lei pentru testele PCR, nu mai vorbim de campionat. E prea mult, cheltuieli mari pe care nu le permitem, mai ales că nici bugetul nu a fost aprobat”, a declarat, pentru „Ziarul Văii Jiului”, Dan Voicu.

Cristian Petrean, președintele AJF Hunedoara este însă optimist: „Ministrul Sportului a anunțat deja că se fac demersuri pentru testele rapide al căror cost este mult scăzut. Așa că așteptam și protocolul. Dacă va fi pus în practică, până la finele lunii februarie, atunci restanțele vor începe conform programului”, a declarat oficialul.

Costul unui test rapid este undeva între 20 și 40 de lei, în timp ce costul unui test PCR este la 250 de lei. Conform specialiștilor, testul cel mai sigur este cel PCR.

„Decizia reluării campionatului va fi luată funcție de protocolul ce va ajunge la FRF. Repet, poate vom fi nevoiți să decalăm puțin. Oricum vestea este una bună”, a mai precizat Petrean.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii