„Vânătorul singuratic”

„Vânătorul singuratic”

Timp de citire: un minut
Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva invită iubitorii de literatură, în ziua de 24 noiembrie 2016, ora 1700, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, la o întâlnire cu scriitorul Gherasim Ţic, care îşi va lansa recentul volum intitulat Vânătorul singuratic, apărut la Editura Orizonturi din Bucureşti.  
Gherasim Ţic este un prozator care s-a impus deja în peisajul literar românesc graţie volumelor Fii ai unui destin potrivnic (2002), Speranţe (2005), Tinereţe furată (2010), Destinul familiei Roibu (2014), Sonata lunii. Fericirea de a iubi şi de a fi iubit (2015).
Prozatorul s-a născut în anul 1931 în satul Boz, comuna Brănişca. A fost elev la liceele „Decebal” din Deva şi „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. A suferit rigorile şi nedreptăţile regimului comunist, fiind deţinut politic timp de 12 ani la închisorile din Deva, Jilava, Capul Midia, Baia Sprie, Gherla. După ieşirea din detenţie, a devenit student la Filologie, limba engleză, facultate pe care a absolvit-o în 1969. Vreme de 21 de ani a fost profesor de limba engleză în diferite şcoli din Bucureşti şi a desfăşurat şi activitate literară, traducând 13 romane din engleză în română. După 1989, Gherasim Ţic transpune în pagini literare experienţele trăite de-a lungul vieţii şi publică o serie de romane care surprind realităţi sociale şi politice din România ultimelor decenii de dinainte de 1990.
Volumul Vânătorul singuratic cuprinde o serie de schiţe şi nuvele care descriu, cu o deosebită forţă de expresie şi cu talent epic deosebit, destine şi întâmplări dintr-un areal familiar scriitorului, cel al aşezărilor de pe Valea Mureşului, aproape de Deva.
Întâlnirea cu prozatorul Gherasim Ţic va fi şi un prilej de a dialoga cu acest talentat scriitor care va oferi autografe iubitorilor de literatură.
Ioan Sebastian BARA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii