Uricani. Zi de hram la Câmpu lui Neag

Uricani. Zi de hram la Câmpu lui Neag

Timp de citire: 2 minute

Miercuri, 8 noiembrie, a fost zi de mare sărbătoare la Câmpu lui Neag. A fost ziua în care mai tot satul, dar și locuitori din Valea de Brazi, Valea de Pești și chiar din oraș, din Uricani, adică, au ajuns la biserica al cărei hram este Sfinții Arhangheli Mihail Și Gavriil.

Drumul până

acolo l-am făcut cu primarul Dănuț Buhăescu, care a fost invitatul de vază al preotului paroh Florin Olaru. Alături de sfinția sa, în altar au slujit Sfânta Liturghie preoții Cristian Olaru de la Bărbăteni, Ionel Costea de la Peșteana-Hațeg și Sandu Daniel de la Pricaz-Orăștie. Biserica era plină de lume. Au venit, așa cum am zis, credincioși din Câmpu lui Neag și din satele vecine, fiindcă așa e obiceiul la țară. Oamenii se bucură de fiecare sărbătoare trecută cu roșu în calendarul ortodox și, atunci când e hramul vreunei biserici, se duc cu tot dragul la slujba din ziua aceea, știind că, la rândul lor, vor fi onorați cu prezența vecinilor, atunci când se prăznuiește hramul sfântului locaș din satul lor.

S-a făcut

părăstas pentru enoriașii duși din această lume și preoții i-au pomenit în rugăciunile lor pe cei care au trudit la înălțarea sfintei biserici care și-a sărbătorit numele. Părintele paroh Florin Olarul le-a mulțumit credincioșilor pentru cinstea făcută de a fi prezenți la această mare sărbătoare creștinească și, în mod deosebit, primarului Dănuț Buhăescu și consiliului local din Uricani, pentru sprijinul constant pe care-l acordă comunității și bisericii. La sfârșit, i-a invitat pe toți să meargă în clădirea alăturată în care, miercuri fiind, comitetul parohial, cu sprijinul sătenilor, a pregătit mâncăruri de post, vin, țuică și sucuri. Ce să mai zic? Ciorba de fasole și sarmalele, chiar și fără carne, au fost delicioase. A mers la fix și cozonacul care a venit după ele. Felicitări doamnelor care le-au pregătit, dar și celor care le-au adus la masă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii