Uricani. Vechiul va deveni nou

Uricani. Vechiul va deveni nou

Timp de citire: 2 minute

Orașul Uricani are treizeci și nouă de blocuri de locuințe la care, anul viitor, vor începe lucrări de reabilitare termică și de modernizare. Un număr care plasează orașul administrat de Dănuț Buhăescu pe locul întâi, în județul Hunedoara, în privința blocurilor modernizate pe fonduri europene la mia de locuitori.

Soții Petrică și Dorina
Zaldea au ajuns, în 24 mai, la Dănuț Buhăescu din cauza degradării acoperișului blocului 35 (două scări, patruzeci de garsoniere) de pe strada Teilor în care ei locuiesc. Ca și alți locuitori, ei ar și-ar fi dorit ca și imobilul lor să arate ca acelea la care s-a lucrat în ultimii ani. Nu știau, însă, iar primarul le-a explicat, pe îndelete, ce pași trebuie parcurși, pentru ca blocul să poată intra în programul de reabilitare termică. Mai întâi, este nevoie să fie constituită asociația de proprietari, care se poate face dacă jumătate plus unu din numărul locatarilor semnează pentru asta. Mai apoi, trebuie strânse semnăturile de la fiecare apartament de pe ambele scări, cum este cazul la 35, cum că toată lumea este de acord cu intrarea blocului în program. Numai după aceea se poate merge la primărie, pentru continuarea demersului.

Dănuț Buhăescu
le-a mai spus celor doi soți că lucrările la cele treizeci și nouă de blocuri vor începe anul viitor, fiind necesară mai întâi desemnarea, prin licitație, a constructorilor care vor face treaba. „Mi-am propus, le-a mărturisit el, ca, peste doi ani, să mai fie minim douăzeci de blocuri, cu toate demersurile încheiate, la care să putem să dăm drumul la lucrări”. În orașul vechi a fost cea mai mare mobilizare în constituirea asociațiilor de locatari și a adunării de semnături (primarul speră ca aceeași mobilizare va fi și în cartierul zis Moldova Nouă), așa că, exceptând patru blocuri, la toate blocurile in orașul vechi vor fi efectuate lucrări care, practic, le vor întineri. De aici și ambiția lui Dănuț Buhăescu de a se ajunge acolo, încât orașul vechi să devină orașul nou.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii