Uricani. Variantă de deblocare a unei situații în care primăria nu poate să...

Uricani. Variantă de deblocare a unei situații în care primăria nu poate să interfereze

Timp de citire: un minut

Permițându-le constructorilor să sape pe domeniul public, Dănuț Buhăescu a reușit să deblocheze situația în care, miercuri, 8 martie, era cât pe ce să nu poată fi realizată extinderea rețelei de gaz metan pe strada Tâmplarilor din Uricani.

Primarului îi

pare rău că nu s-a putut soluționa la fel situația de pe strada Bulzu. “E un caz care nu intră în domeniul nostru de activitate”, a motivat Dănuț Buhăescu. Pe strada aceasta sunt gospodării care, la fel ca și pe strada Tâmplarilor, au depus cerere de extindere a rețelei de gaz de pe DN66A înainte de 2022, când operațiunea era plătită de stat. Necazul este, însă, că la licitația organizată de Delgaz Grid nu s-a prezentat nicio societate de construcții. Ca atare, chestiunea a rămas în aer.

Societatea de gaz le-a

oferit, totuși, o soluție solicitanților. Le-a propus să execute ei lucrarea și, după recepția acesteia, Delgaz Grid le va da, în maximum o lună, banii cheltuiți. Este o ofertă bună, ținând seama că primăria nu poate să interfereze în aceste proiecte, și rămâne de văzut dacă locuitorii străzii o vor accepta. În caz că ar renunța la gazul metan, cunoscut fiind faptul că, în viitor, se va insista pe descurajarea utilizării acestui fel de combustibil, gospodarii ar putea să aleagă varianta surselor de încălzire ecologice. În speță, panouri fotovoltaice și pompe de căldură.

Cei 20.000 de lei,

oferiți de guvern prin Ministerul Mediului, mai pot fi utilizați și pentru anveloparea caselor cu polistiren sau cu vată bazaltică. Este o variantă avantajoasă, mai ales că se aude că, de la anul, suma ar putea fi majorată consistent. Caz în care beneficiarul are casă mare și un consum mai ridicat de curent electric își amplasează panourile fotovoltaice cu banii primiți de la stat, iar plata celor suplimentare o asigură din buzunarul propriu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii