Uricani. Un plus de valoare

Uricani. Un plus de valoare

Timp de citire: un minut

La Primăria Uricani se lucrează, în prezent, la un proiect de anvergură, menit să schimbe radical aspectul zonei  Poiana Mare din Câmpu lui Neag. Dănuț Buhăescu este sigur că avizele și tot ce mai trebuie pe lângă acestea vor fi gata în acest an.

Este vorba

despre proiectul care vizează regenerarea fostei halde de steril, proprietate a primăriei, pe o suprafață de douăsprezece hectare. Proiectul aflat în faza sa tehnică este evaluat la 7,3 milioane de euro și se pretează, așa cum a reieșit din discuțiile pe care primarul le-a avut la ADR Vest, să fie realizat prin fonduri financiare de la Programul Tranziție Justă. Nu am greșit deloc zicând că ceva de anvergură. M-a luat cu durere la mână de la cât mi-am notat din cele enumerate de primar.

Un adevărat paradis

de recreere va fi la campingul de la Poiana Mare. Asta, pentru că aici vor apărea terenuri de sport – fotbal, handbal, tenis de câmp, badminton -, suprafețe pentru practicarea mini golfului, terenuri de fitness, skateboard, o instalație tiroliană, grupuri sociale și sanitare dotate cu dușuri. Vor fi amenajate trei iazuri, o mini grădină botanică și va fi creat un amfiteatru cu un punct de observație prin telescop. Și, firește, va exista și o zona de relaș cu paturi și corturi. Pe lângă toate acestea va fi multă, multă vegetație. „În mod sigur că amenajarea de la Poiana Mare îi va da un plus de valoare orașului Uricani pe calea sa de a se dezvolta încontinuu ca stațiune turistică de interes local”, a precizat la sfârșit Dănuț Buhăescu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii