Uricani / Treabă faină la intrarea în oraș

Uricani / Treabă faină la intrarea în oraș

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Merg o dată pe săptămână la Uricani și, de fiecare dată, până să ajung, sunt atent și la ce văd pe drum. Și, cum e firesc pentru cineva care a urmărit constant cum merge treaba, de fiecare dată mă opresc, ca să observ ce s-a mai făcut la porțiunea de șosea înjumătățită când cu viiturile din iunie.

Săptămâna trecută,
am scris despre asta, porțiunea în lungime de circa o sută și ceva de metri fusese excavată și reumplută cu material rezistent, pământ cu piatră, din care autobasculanta de treisprezece tone aducea câte 40 de tone la fiecare transport. Cel puțin asta aflasem la fața locului. Alaltăieri am băgat de seamă că s-a muncit, nu glumă, fusese așternut și stratul de piatră concasată de deasupra, iar porțiunea de drum care se dusese la vale a fost adusă la nivelul celei rămase întregi.

Interdicția de
a se circula pe partea dreaptă cum vii dinspre Uricani se menține, fiindcă terenul cilindrat trebuie să se așeze. După care, mă gândesc, se va așterne stratul de asfalt. Materialul în care predomină roca a fost pus până jos, la apă, unde au fost montate și blocurile mari de beton menite să împiedice erodarea malului. În fine, una peste alta zic că s-a făcut treabă bună. Acestea au fost ultimele constatări, nu era nimeni prin preajmă, ca să pun întrebări, dar poate că voi da săptămâna viitoare peste cineva de la Drumuri și Poduri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii