Uricani, singurul oraș din România care a primit premiul pentru Excelență în...

Uricani, singurul oraș din România care a primit premiul pentru Excelență în Buna Guvernare – EloGE – conferit de Consiliul Europei

Timp de citire: un minut

Amănuntul din titlu trebuie neapărat reținut, fiindcă, dintre toate orașele dispuse de-a lungul și de-a latul țării, doar orașul Uricani s-a calificat, prin media cea mai mare a punctajului obținut (3,76), ca să-i fie conferit acest premiu.

La evenimentul

care a avut loc joia trecută, Marian Neacșu, secretarul general al guvernului, le-a mărturisit celor prezenți la festivitate că a fost nevoie de doi ani, pentru ca România să obțină acreditarea și că, pe parcursul acestei perioade de timp, s-au solicitat de la București și au fost transmise la Bruxelles fel de fel de documente. Premiul care a ajuns la Uricani adus de primarul Dănuț Buhăescu reprezintă, fără tăgadă, cea mai importantă și elocventă modalitate de certificare, de apreciere și de recunoaștere a activității administrației publice locale care, iată, a făcut ca numele localității din vestul Văii Jiului să fie cunoscut la Consiliul Europei și în toată România.

Dănuț Buhăescu

a primit premiul de la Daniel Popescu, șeful Direcției Guvernare Democratică – Consiliul Europei, alături de care s-a aflat Marian Neacșu, secretarul general al guvernului. Cei doi l-au felicitat, iar, ulterior, s-a întreținut într-o discuție cu primarul orașului Uricani pe care l-au lăudat pentru numărul și calitatea proiectelor europene depuse spre finanțare și i-au promis sprijin în tot ceea ce va întreprinde pentru ascensiunea gradului de urbanism al orașului, ajuns acum stațiune turistică de interes local, și pentru binele locuitorilor săi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii