Uricani. S-a ținut festivitatea de absolvire

Uricani. S-a ținut festivitatea de absolvire

Timp de citire: 2 minute

Un eveniment mai puțin obișnuit în aceste zile în care învățământul a sucombat, de vreo trei săptămâni, ca urmare a grevei cadrelor didactice, a avut loc, miercuri dimineață, în parcul de lângă poșta orașului Uricani.

La propunerea

domnului profesor Alin Boroghină, propunere acceptată de colegii domniei sale, aici s-a desfășurat festivitatea de închidere a anului școlar 2022-2023 pentru 69 de elevi din cele trei clase a VIII-a de la Liceul Tehnologic Retezat și Școala Gimnazială nr.2. Cu o săptămână înainte, ceva similar a avut loc la Casa de Cultură Uricani.  Atunci, festivitatea i-a reunit pe cei treizeci de elevi de clasa a XII-a a liceului care au studiat la specializarea “tehnician turism” și pe profesorii care i-au îndrumat de-a lungul celor patru ani de studiu.

Prezent la eveniment,

împreună cu vicele Corneliu Braia și managerul public Florena Markuș, primarul Dănuț Buhăescu a declarat pentru ZVJ că instituția pe care o conduce a fost de acord cu inițiativa cadrelor didactice uricănene. “Dincolo de grevă, mi-a spus primarul, profesorii de aici au înțeles că există note și că elevilor trebuie să li se încheie situația școlară. Eu am făcut public faptul că voi insista pe lângă parlamentarii hunedoreni, pentru ca, pe viitor, nici un fel de grevă a cadrelor didactice să mai poată să-i afecteze pe copiii din clasele terminale, a opta și a douăsprezecea”.

“Da, greva

este un drept constituțional, a continuat Dănuț Buhăescu, profesorii se pot manifesta, desigur, sunt de acord că ei au dreptul la salarii mai mari, ba, mai mult, le-am urat succes, dar, la fel ca și în alte sectoare de activitate – spitale, salubrizare etc –, și în cel al învățământului trebuie să  existe o regulă. Procesul de învățământ nu trebuie blocat pentru clasele a opta și a douăsprezecea, situația școlară a acestora trebuie încheiată. Nimănui nu-i este îngăduit să șantajeze emoțional sau în orice fel viitorul copiilor din clasele terminale!”. La Uricani, conform unei declarații mai vechi a lui Dănuț Buhăescu, “calitatea corpului didactic este una formidabilă”. Fapt sesizat la examenul de bacalaureat de anul trecut când Liceul Tehnologic Retezat s-a situat pe locul I pe județ la liceele tehnologice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii