Uricani. Practică în străinătate pentru elevii liceului

Uricani. Practică în străinătate pentru elevii liceului

Timp de citire: un minut

Din discuția pe care prof. Mihaela Tetileanu, directoarea Liceului Tehnlogic Retezat din Uricani, a avut-o cu primarul Dănuț Buhăescu, am reținut și am cerut amănunte despre Proiectul Erasmus care a început să se deruleze la 1 octombrie 2023, urmând să se încheie la 31 ianuarie 2025.

Este un proiect

Erasmus în care suma de 73.348 euro necesară va fi asigurată de Comisia Europeană. Practic, este vorba de practica pe care douăzeci și opt de elevi de la Liceul Tehnologic Retezat din Uricani o vor face, în patru fluxuri, în Spania și Portugalia în domeniile turism și fabricarea produselor din lemn.

Fiecare flux

care cuprinde șapte elevi care se pregătesc să ajungă ospătar, bucătar, tehnician în hotelărie și tâmplar universal ține câte două săptămâni. Așadar, fluxul are în componența lui elevi de la fiecare calificare care se face la liceu, iar ei vor fi însoțiți de către un profesor. Dănuț Buhăescu a apreciat eforturile conducerii liceului de a „prinde” acest proiect pe bani europeni și a asigurat-o pe doamna directoare de tot sprijinul primăriei în caz că așa ceva se va impune.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii