Uricani. Poiana Mare va fi de nerecunoscut

Uricani. Poiana Mare va fi de nerecunoscut

Timp de citire: 2 minute

Cu toate că și eu am scris ceva despre asta, este posibil ca să mai fie lume care să nu fi aflat despre ceea se preconizează să se realizeze pe cele 12 ha ale fostei halde de steril din Poiana Mare – Câmpu lui Neag. Tocmai de aceea Dănuț Buhăescu nu pierde ocazia de a-i vorbi despre asta oricui intră în biroul său din Primăria Uricani.

Miercurea trecută,

bunăoară, a trecut pe la primar domnul Lucian Almării, președintele Asociației Sportive „La orice vârstă”, organizatoarea concursului național SkyRace desfășurat în Retezat în intervalul 16-18 iunie. A intrat să-l salute, după ce, împreună cu reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei Montane și SMURD, dar și cu vicele Corneliu Braia și Cristian Ciurea, din partea primăriei, pusese la punct cu aceștia modul de desfășurare a evenimentului. A intrat, ca să-l salute pe primar, cum spuneam, dar a rămas în încăpere mai bine de douăzeci de minute.

Mi-am dat seama

repede că dumnealui nu știa nimic despre proiectul de la Poiana Mare, așa că a ascultat cu atenție cele relatate de Dănuț Buhăescu și ceea ce acesta îi arăta pe planul desfășurat pe masă. Proiectul care urmează să fie realizat la Poiana Mare întrece orice închipuire. Va fi un loc vast destinat recreerii locuitorilor orașului, dar și turiștilor care vor petrece câteva zile în stațiunea turistică Uricani sau care tranzitează zona pe DN66A. Aici vor fi amplasate terenuri pe care se vor putea practica felurite sporturi, o zonă de spectacole cu priză de utilități necesare scenei, stație de epurare, un amfiteatru pentru evenimente religioase și un parc voltaic cu o putere de 1700 KW.

Nu vor lipsi,

desigur, parcarea necesară rulotelor comercianților, aleile cu pietriș, o zonă cu tiroliene, șaisprezece grupuri sanitare, douăsprezece dușuri pentru bărbați și femei, spații pentru grătar, zone pentru amplasarea corturilor și un punct de observare prin telescop. Bomboana de pe tort o vor constitui cele trei iazuri înconjurate de o bogată zonă cu vegetație. S-ar putea, nu zic, ca Dănuț Buhăescu să mai fi omis câte ceva, dar, în mare, cam asta e ce se va realiza la Poiana Mare cu sprijinul oferit la proiectare de ADR Vest.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii