Uricani. Ou de struţ pentru Dănuţ

Uricani. Ou de struţ pentru Dănuţ

Timp de citire: un minut

E al treilea an în care, în săptămâna premergătoare Paștelui, Dănuț Buhăescu primește ouă frumos încondeiate de la mama lor. Adică, din comuna suceveană Ciocănești, în care arta încondeierii ouălor este un meșteșug cu tradiție pe care cei care-l practică îl învață din fragedă pruncie.

Cel care i
le dăruiește este Dumitru „Man” Olărean din Vulcan. Omul o face, fiindcă, așa cum a mărturisit de fiecare dată, are un mare respect pentru primarul orașului Uricani. Anul acesta nu a fost nevoie să meargă până în comuna din nordul țării în care-și are neamurile din partea tatălui, ca să ia ouăle. S-a întâlnit cu cineva care i le-a adus o jumătate de drum. Pentru Dănuț Buhăescu făcuse din timp o comandă specială. Un ditamai oul de struț încondeiat la meserie.

La primărie
a ajuns, însoțit de prietenul său Ionel Vișa, exact în miercurea din Săptămâna Mare în care primarul, vicele și câțiva consilieri PSD se pregăteau să meargă cu cadouri de Paște la copiii de la centrul Betania și la persoanele vârstnice cu dizabilități internate în centrul de permanență. Fostul spital. Așa că ouăle obișnuite de găină în mijlocul cărora trona cel uriaș de struț au fost văzute și de colegii de partid ai primarului. Un coșuleț cu ouă la fel de meșteșugit încondeiate i-a fost oferit și viceprimarului Corneliu Braia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii