Uricani. Ocolul spre Herculane e de numai 18 km

Uricani. Ocolul spre Herculane e de numai 18 km

Timp de citire: un minut

Primăria Uricani ține în permanență legătura cu Consiliul Județean Hunedoara, pentru a fi la curent cu tot ce este legat de lucrările de modernizare a DJ 667C, drumul Valea de Pești – Runcu, „varianta a doua spre Herculane”, cum a numit-o Dănuț Buhăescu.

Miercuri,

l-am găsit bine dispus pe primar. Cu puține minute înainte, i se comunicase că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului județean dintre Valea de Pești și localitatea Runcu din județul Gorj. Și, ca atare, este foarte posibil ca, în prima zi a săptămânii viitoare, conducerea CJH să vină la Uricani, împreună cu constructorul, pentru a se proceda la predarea amplasamentului. Eveniment la care va fi prezent, desigur, și primarul orașului Uricani.

Finanțarea lucrărilor

se face prin PNDL. Pe partea de munte care ține de județul Hunedoara este cel mai mult de lucru. Costurile vor ajunge la un milion de euro pe kilometrul de drum, fiindcă, în comparație cu ce au de făcut oltenii, până la Dâlma, locul care delimitează granița dintre cele două județe vecine, în partea hunedoreană lucrările sunt complexe. Mai ales că s-a ținut seama și de solicitarea lui Dănuț Buhăescu în ceea ce privește lățimea drumului, ca aceasta să nu fie mai puțin de șase metri. Desigur, locuitorii din Valea Jiului și turiștii care ajung aici ar prefera să fie reluate lucrările și la DN 66A, pentru ca drumul spre Herculane să fie șnur. Dar e bine și pe cel județean, fiindcă ocolul, în acest caz, este de numai optsprezece kilometri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii