Uricani / O speranță pentru fiecare

Uricani / O speranță pentru fiecare

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

de Gheorghe OLTEANU
La Uricani, cel la care apelează toți solicitanții de locuințe este viceprimarul Corneliu Braia. Asta, fiindcă dumnealui este președintele comisiei care repartizează locuințele din oraș. Pe cele sociale, pe cele din fondul locativ de stat și pe cele din blocul ANL.

Cu alte cuvinte,

vicele Corneliu Braia trebuie să procedeze în așa fel, încât cei care vin la el cu problema asta să nu plece fără un dram de speranță. Un asemenea caz am întâlnit la începutul acestei luni când în biroul viceprimarului a intrat un bărbat pe care am aflat că-l cheamă Ion Moldovan. Intrase echipat regulamentar, cu mască facială, și, mi s-a părut mie, a rămas oarecum surprins să constate că și vicele și cu mine aveam fețele acoperite cu măști.

Omul venise,

ca să vadă ce mai e cu cererea pe care o depusese în luna februarie. Nu voia ceva anume. S-ar mulțumi cu orice fel de locuință i s-ar repartiza. Da, era la curent cu toți cărora le fuseseră repartizate locuințe până acum, dar nu a rostit nicio vorbă de rău. Am rămas mirat să văd că știa cazul social al fiecăruia dintre cei care au avut norocul să se mute-n casă nouă, cum ar veni, și că, din punctul acesta de vedere, n-avea ce să le reproșeze celor care analizează cererile.

Omul lucrează

„la volane” la Lupeni, și-a găsit o femeie cu care, însă, locuiește „la ăi bătrâni”. E de înțeles, așadar, de ce ar vrea să aibă și el casa lui. Viceprimarul Corneliu Braia a dat un telefon, a ascultat atent ce i se spune, după care l-a îndemnat pe Ion Moldovan să revină pe la sfârșitul lunii iulie. Adică, pe vremea asta. „O să vedem ce e până atunci!”, l-a încurajat el în timp ce-și nota chestiunea în agenda-i personală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii