Uricani / Necazuri cu gazul metan

Uricani / Necazuri cu gazul metan

Timp de citire: 2 minute

Domnul Nicolae Stoi, care, în 2023, împlinește 94 de ani, este privit cu mare respect de către administrația publică din Uricani și de către toți cei care-l cunosc. De numele domniei sale se leagă crucea de pe vârful Tulișa și cele câteva troițe, toate acestea fiind amplasate în locuri care mustesc a istorie seculară. 

Apariția sa,

în 11 ianuarie, în biroul primarului a fost o surpriză plăcută pentru Dănuț Buhăescu. Nonagenarul, însoțit ing. Ion Pavelonesc, ginerele său, nu venise, însă, în vizită de curtoazie. După o introducere în care primarul și-a amintit cu plăcere despre începutul colaborării sale cu onorabilul oaspete, discuția a trecut la motivul pentru care domnul Nicolae Stoi se deplasase,  de fapt, la primărie. Gospodăria domniei sale este de zeci și zeci de ani pe strada Podul lui Tarhat (în imagine) la intersecția căreia cu DN 66A el însuși a înălțat o troiță.

În 6 iulie 2021,

dumnealui și altor locuitori de pe strada asta li s-au aprobat cererile de introducere a gazului metan până la casele în care stau. Conducta de gaz metan este pe marginea drumului național menționat, pe partea stângă cum mergi spre oraș, iar de aici până la gospodăriile oamenilor sunt câteva sute de metri. DelGaz Grid a făcut demersurile necesare desemnării unei societăți de construcții care să „tragă” țeava de gaz pe strada Podul lui Tarhat, dar, la licitație, nu s-a prezentat nici un constructor. Ca atare, le-a propus cetățenilor de acolo să efectueze lucrările în regie proprie, urmând ca societatea de gaze să le returneze, în următorii cinci ani, banii cheltuiți.

Operația ar fi foarte

costisitoare și ar fi nevoie de avize, în vederea subtraversării DN66A. În plus, a mărturisit domnul Nicolae Stoi, sunt vecini care-i scot ochii cum că el ar fi de vină că DelGaz Grid nu se apucă de lucru. Asta, fiindcă unuia i-a intrat în cap că, dacă strada s-ar fi numit tot Bulzului, nu ar fi apărut necazurile astea. Dănuț Buhăescu l-a liniștit spunându-i că lucrarea cu gazul nu are  nicio legătură cu schimbarea de nume a străzii. Și, ca să fie mai convingător, a acceptat propunerea bătrânului de a merge la fața locului, pentru a-și susține punctul de vedere și în fața celorlalți localnici.

Numai că, acum,

singura soluție ar fi aceea ca oamenii să se racordeze pe banii lor la conducta principal de gaz. Altfel, expiră perioada contractuală și nu-și vor mai putea recupera sumele cheltuite. Și, ca să fie mai convingător, Dănuț Buhăescu i-a dat ca exemplu pe câțiva gospodari din zona Popești. Acestora li s-au aprobat cererile după ce guvernul a decis să nu mai finanțeze astfel de branșamente și, ca atare, cei de acolo ar trebui să scoată banii pentru lucrare. Numai că, după ce numai unul dintre ei a înțeles că lucrarea îl costă cam 98.000 de lei, aproape un miliard de lei vechi, a declarat că, în această situație, se lipsește de gaz metan la casa lui.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii