Uricani. Indemnizații care trebuie acordate, dar care ușurează binișor bugetul

Uricani. Indemnizații care trebuie acordate, dar care ușurează binișor bugetul

Timp de citire: un minut

Cu câteva zile în urmă, documentele cuprinzând proiectul de buget local pentru 2024 al orașului Uricani au fost trimise consilierilor pentru a fi studiate pe îndelete. După ce ele vor fi analizate și în comisiile de specialitate, proiectul de buget la fi dezbătut și aprobat în ședința care va avea loc, foarte probabil, în 14 februarie.

Acum două-trei

săptămâni, pe când se lucra încă la proiect, am aflat de la Dănuț Buhăescu și am relatat în cotidianul nostru despre câteva obiective de investiții avute în vedere de administrația publică local din Uricani. Uitându-mă peste notițele mele, am observat că mi-a scăpat un aspect pe care primarul mi l-a amintit la vremea aceea. Este vorba despre resursele financiare necesare asigurării salariilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap care figurează ca angajați ai primăriei. „Partea noastră de contribuție, desigur”, a menționat Dănuț Buhăescu.

La Uricani

numărul asistenților personali ai celor cu handicap este de peste cincizeci. „Sunt mai mulți ca funcționarii publici ai primăriei”, spune, mai în glumă, mai în serios primarul. Noroc că partea de contribuție a primăriei este oarecum redusă, fiindcă grosul ajutorului acordat asistenților personali vine de la guvern. 10 la sută este și cota pe care trebuie s-o asigure primăria în cazul indemnizației persoanelor cu handicap, restul de bani venind de la guvern. Cu toate astea, chiar atât cât e, contribuția locală ușurează bugetul local cu mai bine de 350.000 de lei. Adică, treizeci și cinci de miliarde vechi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii