Uricani. Înainte de a emite pretenţii, / Asigură-te că şi tu ţi-ai...

Uricani. Înainte de a emite pretenţii, / Asigură-te că şi tu ţi-ai îndeplinit îndatoririle de locatar!

Timp de citire: 2 minute

Echipa din fruntea primăriei uricănene este una unită. Fie că se face referire la relaţiile dintre primar şi vice, fie la cele dintre cei doi şi funcţionarii din subordine. Acest lucru explică de ce orice iniţiativă luată în Uricani se materializează perfect şi într-un timp relativ scurt.

Azi voi vorbi
despre ceea ce am văzut miercuri. Primarul Dănuţ Buhăescu era prins într-o discuţie cu cineva venit din Petroşani, iar în antecameră se strânseseră câteva persoane care voiau să intre la dumnealui. Cum viceprimarul Cornel Braia aprecia că întrevederea dintre şeful şi oaspetele său se va prelungi puţin, a decis să-i asculte domnia sa pe câţiva dintre cei veniţi cu diferite treburi la primar.
Doamna Elena Icu,
în imagine, locuieşte în blocul nr.1 de pe strada 1 Mai. A lucrat, zice ea, treizeci şi şapte de ani ca factor poştal, aşa că ştie ţinutul uricănean din cel mai îndepărtat punct vestic al său şi până la „stâncă”. Asta fiind graniţa Uricaniului cu Lupeniul. Nu a venit să se plângă de pensia mizeră de patru sute douăzeci de lei pe care o are, ci de cu totul altceva.
În spatele blocului 1
iarba a crescut mai sus de genunchi şi din cauza asta se ajunge cu greu la ghena de gunoi. Aşa că unii locatari din blocul ei şi din cele învecinate nici nu se mai sinchisesc să ajungă până la ghenă şi aruncă gunoiul pe unde apucă. Apoi, a mai adăugat dumneaei, cei de la gunoi vin de abia la două zile, ca să golească containerele.
Vicele Cornel Braia
a ascultat-o cu atenţie, iar partea întâi a nemulţumirii i-a rezolvat-o pe loc. A sunat la cosaşi şi i-a îndrumat să pună la pământ şi bălăriile de pe 1 Mai. Băieţii aveau în plan asta, mi-a fost dat să aud, numai că merge mai greu, deoarece două dintre cele trei motoclase sunt defecte. Partea a doua, cea cu ridicatul gunoiului, e un pic mai delicată. Din aproximativ zece mii de locuitori câţi are Uricaniul, doar trei-patru mii au încheiat contract de ridicare a gunoiului cu Societatea Comercială Goscomloc.
E adevărat,
am prins în timpul discuţiei, nici doamnele de la firma respectivă nu prea sunt văzute pe teren, ca să-i îmbie pe oamenii să încheie contracte de acest fel. Dar, foarte important, sunt locatari chiar în blocul 1 de pe 1 Mai care au rămas de doi ani în urmă cu plata ridicării gunoiului nemenajer. Atunci ce pretenţii poţi să mai emiţi, că, în spatele blocului tău, gunoiul din containere se ia la două zile?
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii