Uricani. Febra retrocedărilor a cuprins localitățile componente

Uricani. Febra retrocedărilor a cuprins localitățile componente

Timp de citire: un minut

Procesul de retrocedare a unor terenuri conform Legii 123/2023 este în plină desfășurare la Uricani. Febra retrocedărilor, să-i zic așa, i-a cuprins îndeosebi pe locuitorii din Valea de Brazi și Câmpu lui Neag, dar și pe cei din Mailat-Bulzu.

Miercuri, bunăoară,

la primărie a ajuns doamna Mirela Loza din Valea de Brazi. Dumneaei a adus, pentru avizare, un dosar cu documentațiile cadastrale ale mai multor terenuri pe care le revendică familia sa. Ca în toate cazurile, este vorba de terenuri pe care oamenii, peste patru sute de solicitanți, le au din moși-strămoși, dar pentru care nu au acte, fiindcă nu au fost luate niciodată în evidența cadastrului.  La fel, de fapt, cum sunt și terenurile pentru care a ajuns la primar și doamna pe care am cunoscut-o acum trei zile.

După ce,

în calitatea sa de președinte al comisiei de retrocedare, i-a semnat documentele topografice, Dănuț Buhăescu mi-a dat și celelalte lămuriri necesare. “După asta, mi-a relatat el, se merge cu lucrarea la cadastru, care, după suprapunere, îi dă sau nu viza. Dacă se ia viza de la cadastru, documentele ajung din nou la primărie ca anexă la cererea pe care solicitantul a făcut-o anul trecut, în termenul legal. Cel mai târziu până-n toamnă, solicitanții de retrocedări trebuie să vină cu completările la cereri”.

Cauza pentru

care Primăria Uricani a prelungit până la toamnă termenul de completare cu acte a cererilor de înregistrare înregistrate este că la Cadastru este foarte mult de lucru. “Acest lucru este valabil pentru toți cei care au depus cereri în 2023, menționează Dănuț Buhăescu. Trebuie depuse, foarte important, măsurătorile topografice actualizate și vizate la zi de către OCPI”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii