Uricani. Despre salubrizare

Uricani. Despre salubrizare

Timp de citire: un minut

Miercuri, undeva pe la orele amiezii, viceprimarul Corneliu Braia a avut o vizită la care nu se aștepta. La Primăria Uricani venise ing. Cezar Onceriu, șeful zonei de vest a Văii Jiului în cadrul SC Supercom SA. Societatea care asigură salubrizarea din zona a patra a județului nostru.

Prezența sa

la Uricani era legată de raportul anual pe care Garda de Mediu îl face cu privire la activitatea primăriilor în domeniul protecției mediului, pentru atingerea de parametri superiori în activitatea de colectare selectivă și de reciclare a deșeurilor. A celor menajere, îndeosebi, segment în care, mi-a mărturisit ing. Cezar Oniceriu, și la Uricani, ca peste tot în celelalte localități, mai este de muncit până să fie atins nivelul dorit. „Caz în care accentul trebuie pus pe gradul de conștientizare în rândul populației”, a precizat dumnealui.

La rândul său,

vicele Corneliu Braia a amintit că, în această direcție, „educația pleacă din școli, iar diriginții trebuie să pună un mai mare accent în discuțiile pe care le au cu copiii și să le insufle necesitatea unei colectări și selectări riguroase a deșeurilor menajere, fapt care are ca finalitate nu doar un mediu propice vieții, ci și prețuri mai mici care trebuie plătite pentru activitatea efectuată de societatea de salubrizare”. Cei doi au mai discutat despre ordonanța UE care impune „containerul maro”. E vorba de containerele speciale pentru compost, un material biodegradabil care necesită o tehnologie specială de prelucrare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii