Sunt deja cunoscute strădaniile lui Dănuț Buhăescu de a transforma Uricaniul și localitățile aparținătoare orașului într-o stațiune turistică a cărei faimă să depășească limitele județului nostru.
Tot ce
apare nou în localitate este menit să ridice standardul de civilizație și confort al locuitorilor, dar și să impulsioneze procesul continuu de transformare a orașului într-o destinație turistică. Am scris, deunăzi, despre hotelul care va fi construit în zona lacului de la Câmpu lui Neag. Tot un hotel modern se va înălța și în vecinătatea viitorului Aqua Land de la intrarea în Uricani, dinspre Lupeni. Merită precizat că acest hotel va fi construit de un investitor local, care a reușit să acceseze fonduri europene printr-un proiect realizat chiar de el.
Pe de altă
parte, primarul a avut în vedere încurajarea sătenilor să-și amenajeze gospodăriile pentru a primi turiști și a-i servi cu produse și mâncăruri tradiționale. Ultimul exemplu, oferit chiar de Dănuț Buhăescu, este cel al lui Ion Hobicean, momârlan get-beget din Valea de Brazi. Miercurea trecută, acesta a venit la primărie pentru a-și viza carnetul de producător pe anul 2025. Deși mai are ceva timp până la pensie – fiind electrician la Hidroelectrica – Ion Hobicean se ocupă de oi și stupărit. Pe lângă mierea de albine, specialitatea lui este untul de oaie.
Cu oile
a făcut o mică pauză, recunoaște el. Din optzeci, câte avea, a rămas cu treizeci. Mai crește trei cai și cinci vaci. Îl ajută în gospodărie o femeie din Baru, cu care locuiește, dar și cei doi băieți – dintre care unul este inginer zootehnist. Se ține de munca aceasta pentru a se menține activ și, mai ales, pentru că dintotdeauna i-au plăcut animalele și albinele. Ce și-ar mai dori este ca primăria să-l ajute să obțină stâna Buta, acum închisă, pentru a face acolo ceva care să-i încânte pe turiști. Pentru asta, își pune speranța în sprijinul lui Dănuț Buhăescu.