Uricani. Ceea ce s-a promis a fost realizat

Uricani. Ceea ce s-a promis a fost realizat

Timp de citire: 2 minute

Este posibil ca, în seara zilei joi, dacă veți fi în Valea de Brazi, undeva în preajma Pârâiașului Țiganului, să nu mai vedeți picior de constructor la noua punte de peste Jiul de Vest care leagă malul cu șoseaua cu drumul care duce în zona numită Mârșăvoni.

Miercuri,

când am ajuns acolo, împreună cu viceprimarul Corneliu Braia, echipa de muncitori condusă de Dumitru Dumitrașcu și compusă din Iștfan Moldovan, Iuliu Șandor, Constantin Pâclea și Geza Vas monta ultimele balustrade ale punții. Structura din metal realizată la Hunedoara a fost adusă aici toamna trecută, iar amplasarea ei a căzut în sarcina SC EnergoConstrucția Paroșeni SA, care a montat alte două punți similare aflate lângă biserica din Câmpu lui Neag și pe strada 1 Mai din Uricani. Lungimea acesteia din urmă este de 55 de metri cu o lățime de 1,5 m.

Noua punte

a înlocuit-o pe cea veche, construită cu zeci de ani în urmă cu ajutorul conducerii minei Valea de Brazi. Și atunci, și acum, puntea le scurtează considerabil drumul celor din Mârșăvoni când merg pe jos și vor să ajungă la drumul național. Pentru autovehicule există de un drum vicinal asfaltat care leagă zona cu DN66A. Gospodarii din zonă sunt încântați de noua punte la care nici nu visau și pe care au considerat-o, în campania de la localele din 2020, ca fiind o gogoașă electorală. La fel cum, de altfel, au avut impresia că e și momârlanii din Câmpu lui Neag. Dar și locuitorii din Uricani care stau pe malul drept al Jiului și care, ca să ajungă în oraș, pe 1 Mai, au trecut, decenii la rând, peste o punte ca vai de mama ei. Toți au luat promisiunea, în urmă cu patru ani, ca fiind vrăjeală de alegeri  aruncată de Dănuț Buhăescu și echipa lui. Acum, că toate punțile sunt realitate, oamenii au numai cuvinte de mulțumire, iar cei care, atunci, aruncau zvonuri cum că niciodată nu vor fi construite astfel de punți, au amuțit.

Construirea celor

trei punți și a două poduri (cel traversează Jiul de Vest în apropierea fostei cabane și cel de lângă fosta casă de copii) a fost prinsă în proiectul Reabilitare poduri și punți pietonale și a făcut obiectul contractului de achiziție de lucrări publice (execuție) din 18.09.2020 pe care Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Uricani l-a încheiat cu asocierea SC EnergoConstrucția Paroșeni SA-SC Romferex Import-Export srl, lider de asociere fiind societatea din Paroșeni. Valoarea totală a contractului a fost de 4.458.056,16 lei (inclusiv TVA) la care s-a adăugat procentul de 1 la sută reprezentând diverse și neprevăzute.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii