Uricani. Blocuri de locuințe pentru tineri

Uricani. Blocuri de locuințe pentru tineri

Timp de citire: un minut

Peste trei ani, dacă lucrurile vor merge bine, terenul viran de acum din vecinătatea capelei funerare din Uricani nu va mai arăta ca în prezent. Aici, pe marginea străzii 1 Decembrie vor fi construite două blocuri de locuințe pentru tineri.

Un alt bloc

de locuințe pentru tineri, aflu de la Dănuț Buhăescu, se va construi pe strada 1 Mai, în preajma pieței agroalimentare. Cele de pe strada 1 Decembrie sunt cu parter și patru etaje și vor avea câte 20 de apartamente fiecare. Cel de lângă piața va fi cu parter, cinci etaje și douăzeci și patru de apartamente. Va avea două scări și câte două apartamente cu o suprafață de 60 mp la fiecare etaj. Blocurile vor fi echipate cu ferestre termopan cu trei rânduri de geamuri, iar izolația termică va fi realizată cu vată bazaltică.

Încălzirea

din pardoseală se va face cu centrale termice care folosesc pompe de căldură și panouri fotovoltaice. Fiecare bloc va avea propriile panouri fotovoltaice pentru asigurarea de apă caldă și o parte din energia electrică necesară, fapt care va duce, așa cum a menționat primarul, la reducerea considerabilă a costurilor de facturare. „Dacă licitația va decurge bine, construcția acestor blocuri începe în 2024, apreciază Dănuț Buhăescu, urmând să fie terminate în 2026”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii