Uricani / Au împlinit cincizeci de ani de căsătorie

Uricani / Au împlinit cincizeci de ani de căsătorie

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Cam la trei luni, după ce se strâng mai multe cereri, la Uricani are loc un eveniment care, în alte localități, se petrece fie cu ocazia zilei urbei respective, fie la sfârșit de an. În preajma Crăciunului, de obicei.

 

Nu de azi de ieri,

ci de ani buni primarul Dănuț Buhăescu și Consiliul Local Uricani îi sărbătoresc pe cei care au împlinit cinzeci de ani ca soț și soție. Procedeul e simplu și cunoscut de către cei interesați să fie puși pe lista sărbătoriților. Imediat cum li s-a împlinit sorocul, perechile care au făcut o jumătate de secol de când s-au luat împreună merg la primărie cu certificatul de căsătorie și actele de identitate. De obicei, după cum am văzut eu însumi, vine, de obicei, bărbatul. Li se fac copii după documente, sunt ajutați să întocmească o cerere după care li se spune să aștepte, că vor fi anunțați când va avea loc evenimentul.

 

Miercuri, 30 decembrie 2020,

se făcuse sorocul pentru opt perechi de soți din Uricani de a fi felicitați de către primărie. În sală erau prezente doar șase cupluri, două neputând veni din cauza beteșugurilor de care suferă. Dănuț Buhăescu a ajuns în sală la ora 12.00, așa cum fusese programat. Nu a mai pierdut timpul și, după ce le-a urat sănătate și alți mulți ani împreună, a trecut la festivitate. A luat lista pregătită de Cristian Ciurea și, rând pe rând, cei chemați pe nume s-au ridicat, au fost felicitați și au primit de la primar câte o diplomă, buchet de flori pentru femei și câte un plic cu cinci sute de lei în el. Pe care soții doar că au apucat să-l vadă, înainte ca el să fie înhățat de către doamne.

 

Închei prin

a le aminti numele sărbătoriților care au fost în sală: Petru și Maria Chingă, Petru și Doina Timișan, Gheorghe și Aurora Curtianu, Ioan și Leonora Todea, Laurențiu și Maricica Mateeș și Aurel și Leana Mihăiasă. Sănătate, fericire, să ajungă la trei sferturi de veac de conviețuire și ca atunci tot Dănuț Buhăescu să fie acela care-i va sărbători și felicita!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii