Unul dintre jucătorii de poveste ai Jiului / Vrea să își facă...

Unul dintre jucătorii de poveste ai Jiului / Vrea să își facă retragerea la Vulcan

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Nu știm încă cine sau ce l-a supărat pe Radu Ion, cert este că acesta a ales ca în retur să joace la echipa din liga a patra, CSM Vulcan. Diplomat, jucătorul a explicat pentru „Ziarul Văii Jiului” că a ales acest drum din cauză că mai vrea să joace, iar în liga a treia era mai greu.

„Am 51 de ani

și aș vrea să mai joc, măcar până la vară. De altfel, primele cuvinte pe care i le-am spus antrenorului Dan Voicu, la Vulcan, au fost că vreau să revin la forma mea și să mai joc. La Jiul nu am rămas pentru că e liga a treia, e alt nivel, iar eu nu puteam juca. Pentru mine să mai joc este o adevărată provocare, am fotbalul în vene. De aceea mai la îndemână, pentru mine, este liga a patra”, a spus fotbalistul.

Cu Jiul, Radu Ion are două promovări, una la 26 de ani în prima ligă și alta la 50 de ani în liga a treia.

„Am trăit vremuri foarte frumoase la Jiul. Miron Cozma știa cum să ne motiveze. Uneori ne mai arăta și pistolul. Și funcționa…”, ne mărturisea Radu Ion, fost jucător al Jiului.

105 meciuri – în prima ligă

Radu Ion Mugurel este una dintre figurile emblematice ale fotbalului din Valea Jiului. Cu 105 meciuri jucate în Liga I la Jiul Petroșani și Selena Bacău, 10 campionate în liga secundă și 4 goluri marcate în prima ligă din postura de mijlocaș, Radu Ion a făcut parte din echipa Jiului care a reușit o promovare de poveste în anul 1996 împotriva Forestei Fălticeni. Pe atunci, stadionul fremăta sub presiunea a zeci de mii de împătimiți ai fotbalului, iar Jiul promova pe prima scenă.

6 ani la Jiul. 1.500 de mărci/ lună

Unul dintre jucătorii preferați ai lui Miron Cozma, Radu Ion, vorbește și acum cu nostalgie de acele vremuri. „Am mers la fotbal, ca orice copil, de la vârsta de șase ani. Tatăl meu nu era de acord, pentru că îmi rupeam prea des adidașii. Nu m-a încurajat niciodată pe față. Din contră, îmi spunea că dau cu dreptul în stângul, dar în sinea lui era mândru de ceea ce realizasem eu. Am jucat șase ani la Jiul și au fost ani frumoși pentru mine”, povestește jucătorul care pe vremea lui Miron Cozma avea un salariu de 1.500 de mărci.

Vândut pe 1.000 de kg de carne

Radu Ion, care uneori mai fugea din cantonamente, vorbește și despre perioada în care a fost vândut pentru… 1.000 de kg de carne: „Eram la Jiul. Știu că Jiul avea nevoie de mâncare, pentru că regretatul George Boboc mergea cu plasa de un leu la piață și aducea carne. Nu pot spune că m-a deranjat tranzacția făcută, pentru că eu voiam să plec. Un alt mare jucător al Jiului, primul convocat la naționala de juniori, Sorin Henzel, a fost vândut pe două echipamente de joc, iar un alt jucător pe mașini… de înghețată. În anul acela când am plecat la Alexandria, am și promovat în Divizia B”.

Scandalul de la „Vegas”

Nu este un secret pentru nimeni că Radu Ion era jucătorul de suflet al lui Miron Cozma, care a intervenit și în celebrul scandal de la fosta discotecă „Vegas”. „Atunci mi s-a încărcat o notă de plată și a ieșit scandal. A intervenit imediat Miron. Eu cred că nu o făcea special pentru mine. Intervenea pentru toți jucătorii pe care îi considera ca fiind copiii săi de suflet”, spune Radu Ion.

Atât ca jucător la Jiul, Bacău, Gloria Buzău, Poli Iași, Laminorul Roman, Midia Năvodari, Rulmentul Alexandria, cât și ca antrenor, Radu Ion nu a păcălit nicio secundă fotbalul pe care îl slujește cu devotament de 45 de ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii