UNIVERSITATEA DIN PETROȘANI – DESPRE O ȘANSĂ ÎN PLUS

UNIVERSITATEA DIN PETROȘANI – DESPRE O ȘANSĂ ÎN PLUS

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 4 minute

Vezi comunicat aici

„Să nu ne trădam singuri niciodată spunând că am terminat educația; pentru că asta ar însemna că am încetat să creștem. ” Julia H. Gulliver

Fără îndoială, fiecare dintre noi ar trebui sa înțeleagă importanța învățământului superior. Acesta poate aduce multe beneficii, inclusiv o carieră prosperă și securitate financiară. În secolul 21, educația joacă un rol semnificativ și în alte aspecte ale vieții noastre. Finalizarea unor studii superioare iți poate crește considerabil oportunitățile la angajare și îți poate îmbunătăți calitatea vieții in general.
Dar care sunt concret beneficiile finalizării învățământului superior ȋn secolul 21?
• Economic: după cum arată statistica INS, un absolvent de facultate poate câștiga cu 50% mai mult decât un absolvent de liceu și are o probabilitate mai mică de a deveni șomer;
• Sănătate: un loc de muncă profitabil, stabil și un flux de numerar pozitiv elimină factorii de stres asociați cu insecuritatea financiară. Ca atare, e mai probabil să duci o viață mai fericită și mai sănătoasă dacă ai absolvit o facultate;
• Implicare civică: persoanele cu locuri de muncă și resurse financiare stabile sunt mai dispuse să se implice ȋn activități de susținere a comunității;
• Dezvoltare personală: Persoanele cu studii superioare tind să ducă o viață mai structurată și să aibă un sentiment mai puternic de responsabilitate, trăsături care vă influențează pozitiv și alte domenii ale vieții;
• Comunicare mai bună: Majoritatea locurilor de muncă implică o formă de comunicare scrisă sau verbală. Ca atare, vă veți îmbunătăți în general în ambele domenii pe parcursul studiilor;
• Realizarea pasiunilor: Cu cât înveți mai mult, cu atât este mai probabil să-ți găsești adevăratele pasiuni în viață. Pe parcursul studiilor, puteți explora diferitele fațete ale unui domeniu și vă puteți descoperi punctele forte;
• Simțul împlinirii: de fiecare dată când finalizați o tema școlară sau o sarcină primita, vă veți simți ȋmpliniți, fiind produsul talentului și al muncii dvs.

Pentru a contribui la succesul tău viitor, Universitatea Petroșani, aflată ȋntr-o zonă superbă, ȋți oferă un număr mare de specializări ȋn cadrul celor 3 facultăți atestate la nivel european și peste 70 de ani de experiență.
Dacă vrei să te ȋnscrii la Universitatea din Petroșani, poți deveni inginer, economist, sociolog sau specialist ȋn administrație publică. Daca vrei să continui procesul de ȋnvățamânt și după facultate, Universitatea oferă studii de master și doctorat, alături de o activitate de cercetare extrem de susținută.
În fiecare an, universitatea acordă circa 450 de burse de studiu pentru performanță și merit, circa 150 de burse pentru studenții basarabeni de origine română și circa 400 de burse sociale sau de ajutor ocazional anual.
Anual 70 de studenți beneficiază de mobilitate de studiu sau un stagiu de practică cu finanțare europeană, în peste 20 de țări ale UE, prin programul Erasmus+.
Universitatea dispune de un complex modern care cuprinde: un campus cu excelente condiții de cazare, o bibliotecă cu un număr impresionant de titluri, o casă studențească cu cercuri și acțiuni culturale precum și o bază sportivă de mari dimensiuni.
In plus, Universitatea din Petroșani în calitate de beneficiar, a demarat împreună cu partenerul său, Universitatea din București, implementarea Proiectului POCU /379/6/21/125144 ,,EU – ANTREPRENOR – creșterea participării studenților din categorii vulnerabile la programe de studii de licență prin inovare antreprenorială”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 6: Educație și competențe, OS.6.7, 6.9, 6.10, care se derulează pe perioada 27 mai 2019 – 27 mai 2021.
Proiectul este compus din 4 macro-activități, care vor contribui ȋn mod direct la ȋmbunățatirea calității, eficienței și accesului la ȋnvățământul universitar terțiar, ȋn vederea diminuării ratei de abandon a studiilor, pentru 450 de studenți din anii terminali ai programelor de licență din cele 2 universități.
Se vizează ca măsurile propuse prin acest proiect să ducă și la creșterea atractivității și dimensiunii practice a ofertelor educaționale și a inovării programelor educaționale precum și a valorificării ȋmbunătățirii competențelor transversale ale cadrelor didactice din ȋnvățamântul terțiar universitar.
Activitățile proiectului includ printre altele: Perfecționarea profesională specializată prin derularea a două programe de dezvoltare de competențe didactice în domeniul antreprenoriatului pentru personalul didactic din învățământul terțiar universitar, prin dezvoltarea abilităților personalului didactic de a oferi programe de ȋnvățamânt actualizate și conform cerințelor pieței; Dezvoltarea și pilotarea furnizării de cursuri antreprenoriale inovative cu o componentă aplicativă adresate studenților din anii terminali ai ciclului de licență din ȋnvățământul terțiar universitar, prin identificarea intereselor tinerilor de a participa la demersuri antreprenoriale precum și principalele domenii vizate de aceștia, finalizându-se prin 3 oferte educaționale autorizate adresate studenților din anii terminali ai ciclului de licență din ȋnvățământul terțiar universitar; Inovarea socială prin dezvoltarea de parteneriate în vederea susținerii inițiativelor antreprenoriale ale studenților din anii terminali ai ciclului de licență din învățământul terțiar universitar”, în cadrul căreia printre subactivitățile sale se înscrie Inființarea și operaționalizarea a două Centre Universitare de Inovare Socială și Antreprenoriat Studențesc ,,EU – ANTREPRENOR“, unul la Universitatea din Petroșani și altul la Universitatea din București.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii