Un reprezentant al Primăriei Deva, în vizită de lucru alături de ASR...

Un reprezentant al Primăriei Deva, în vizită de lucru alături de ASR Principele Nicolae al României

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Ciprian Răchită, angajat al Direcţiei Tehnice Primăria Deva, a făcut parte din delegaţia care a participat în Olanda la proiectul „My right to bike”.

Delegaţia a reunit reprezentanţi ai primăriilor Hunedoara, Sibiu, Timişoara, Sinaia şi Constanţa şi a fost condusă de către Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României.

Scopul vizitei l-a reprezentat cunoaşterea celor mai bune practici în implementarea infrastructurii destinate bicicletelor. Pe parcursul şederii, delegaţia română s-a întâlnit cu ingineri, designeri, ONG-uri şi factori de decizie din administraţia olandeză.

În cadrul prezentărilor realizate de autorităţile olandeze au fost punctate concepte de bază ale mobilităţii urbane: construirea de piste de biciclete orientate spre confortul utilizatorilor, calmarea traficului prin sensuri giratorii în interiorul oraşelor, limitarea vitezei autovehiculelor la 30 km/h în zonele rezidenţiale, implementarea de parcări şi centre de închiriere de biciclete în proximitatea staţiilor feroviare, de metrou, autobuz pentru a facilita folosirea intermodală a transportului public şi a bicicletei.

Pe parcursul întregii vizite, delegaţia a folosit doar bicicleta sau mijloacele de transport în comun, pentru a se familiariza nemijlocit cu sistemul olandez de mobilitate urbană integrată. Programul vizitei de studiu în Olanda a inclus peste 15 prezentări şi seminarii pe tema conceptului de mobilitate urbană integrată.

Vizita de studiu a fost organizată de către ONG-ul ADOR România, cu susţinerea Federaţiei Europene de Ciclism, Eurosport DHS SA, Alta Consulting US şi TAM US.

Sonia LIBERESCU

„My right to bike” – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii