Un reprezentant al Primăriei Deva, în vizită de lucru alături de ASR...

Un reprezentant al Primăriei Deva, în vizită de lucru alături de ASR Principele Nicolae al României

Timp de citire: un minut

Ciprian Răchită, angajat al Direcţiei Tehnice Primăria Deva, a făcut parte din delegaţia care a participat în Olanda la proiectul „My right to bike”.

Delegaţia a reunit reprezentanţi ai primăriilor Hunedoara, Sibiu, Timişoara, Sinaia şi Constanţa şi a fost condusă de către Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României.

Scopul vizitei l-a reprezentat cunoaşterea celor mai bune practici în implementarea infrastructurii destinate bicicletelor. Pe parcursul şederii, delegaţia română s-a întâlnit cu ingineri, designeri, ONG-uri şi factori de decizie din administraţia olandeză.

În cadrul prezentărilor realizate de autorităţile olandeze au fost punctate concepte de bază ale mobilităţii urbane: construirea de piste de biciclete orientate spre confortul utilizatorilor, calmarea traficului prin sensuri giratorii în interiorul oraşelor, limitarea vitezei autovehiculelor la 30 km/h în zonele rezidenţiale, implementarea de parcări şi centre de închiriere de biciclete în proximitatea staţiilor feroviare, de metrou, autobuz pentru a facilita folosirea intermodală a transportului public şi a bicicletei.

Pe parcursul întregii vizite, delegaţia a folosit doar bicicleta sau mijloacele de transport în comun, pentru a se familiariza nemijlocit cu sistemul olandez de mobilitate urbană integrată. Programul vizitei de studiu în Olanda a inclus peste 15 prezentări şi seminarii pe tema conceptului de mobilitate urbană integrată.

Vizita de studiu a fost organizată de către ONG-ul ADOR România, cu susţinerea Federaţiei Europene de Ciclism, Eurosport DHS SA, Alta Consulting US şi TAM US.

Sonia LIBERESCU

„My right to bike” – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii