Un proiect pentru comunitate al clubului IMPACT HERMES TEAM

Un proiect pentru comunitate al clubului IMPACT HERMES TEAM

Timp de citire: 2 minute

„Apă pentru toţi” este numele proiectului de advocacy implementat de tinerii clubului IMPACT HERMES TEAM de la Colegiul Economic „Hermes” Petroşani, în perioada martie-iunie 2015.

„Apă pentru toţi” este numele proiectului de advocacy implementat de tinerii clubului IMPACT HERMES TEAM de la Colegiul Economic „Hermes” Petroşani, în perioada martie-iunie 2015. Proiectul face parte din proiectul FNO „Educaţia nonformală. Tot educaţie!”, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Problema identificată de tineri a fost nevoia de apă potabilă pe care foarte mulţi cetăţeni ai municipiului Petroşani, copii, bătrâni, şomeri, bolnavi, elevi sau mame cu copii, o au atunci când tranzitează oraşul în diferite locaţii. Rezolvarea acestei probleme este introducerea de cişmele sau ţâşnitori la Spitalul de Urgenţă Petroşani şi în alte zone din cartierul Aeroport şi Colonie.
Primul pas a fost depunerea unei cereri către Primăria Petroşani, în care am solicitat introducerea a 5 ţâşnitori cu apă potabilă. Răspunsul primăriei a fost: „Pe raza Municipiului Petroşani există 4 cişmele cu apă potabilă, respectiv zona Brădet, parcul pensionarilor, zona centrul civic şi parcul Carol Schreter. Odată cu identificarea fondurilor necesare luăm în calcul montarea de noi cişmele în zonele indicate de dumneavoastră”. Deoarece răspunsul acesta nu ne-a mul­ţumit, am realizat o petiţie pe care au semnat-o 3168 cetăţeni. Apoi, în data de 9 iunie, am organizat o „Expoziţie Vie”, în zona Jiul Shopping Center, în care am încercat să atragem atenţia cetăţenilor oraşului Petroşani asupra acestei probleme a cişmelelor publice şi am încheiat proiectul în acest an şcolar cu „Tribunalul” , o dezbatere realizată nonformal, printr-o metodă de tip „tribunal”, în care tinerii împreună cu reprezentanţi ai unor ONG-uri locale cum ar fi „Caritas”, „ProParâng”, „Crucea Roşie”, Detaşamentul de Pompieri Petroşani, Asociaţia „Hermes Comunitas 2007” şi profesori ai Colegiului Economic „Hermes” Petroşani au discutat pro şi contra, fiind jurizată fiecare prestaţie despre nevoia de cişmele cu apă potabilă în Municipiul Petroşani. Toate semnăturile petiţiei vor fi prezentate Primăriei Petroşani. Promitem cetăţenilor care ne-au luat în serios acest proiect, că vom reveni asupra lui anul viitor, când va fi an electoral şi poate va fi mai uşor de identificat acele fonduri necesare pentru rezolvarea unei probleme a cetăţenilor. Ne vom oferi în continuare sprijinul ca voluntari şi poate vom reuşi să avem o astfel de ţâşnitoare măcar la Spitalul de Urgenţă. Amănunte despre proiect găsiţi pe pagina noastră de facebook – IMPACT HERMES TEAM.
Prof. Liliana GĂICEA – lider senior
Diana VOCHIŢOIU – lider junior al Clubului

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii