Un proiect major de modernizare a străzilor a fost demarat la Bretea....

Un proiect major de modernizare a străzilor a fost demarat la Bretea. 11 localități sunt beneficiare

Timp de citire: un minut

Mai multe localități aparținătoare comunei Bretea Română vor avea anul viitor parte de cel mai mare proiect de asfaltare. Vorbim de un proiect infrastructural care va moderniza străzi din 11 localități hunedorene. În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de asfaltare a străzilor și ulițelor pietruite, având o suprafață asfaltată (carosabilă) totală de 22.192 mp. În momentul de față proiectul de asfaltare este la momentul alegerii constructorului.

Iată câți kilometri din fiecare localitate va vedea asfaltul pentru prima dată. Toate străzile care intră în procesul de modernizare sunt străzi de pământ sau piatră. În localitatea Vîlcelele Bune se vor realiza 2.514 mp de asfalt, la Bretea Română – 3.646 mp, în Bățălar – 1.869 mp, în  Bretea Streiului – 1.909 mp, la  Covragiu se vor asfalta 1.606 mp , la  Găntaga – 1.461 mp, în localitatea Măceu – 2.830 mp, în localitatea Plopi – 1.909 mp, în localitatea Ruși – 2.053 mp, în localitatea Ocolișu Mare – 1.658 mp, în localitatea Vâlcele: 737 mp. În profil transversal ulițele proiectate vor avea următoarele elemente geometrice: platforma drumului: 4,00–5,00 m, partea carosabila: 3,00-4,00 m, acostamente: 2×0,50 m. Capitolele de lucrări prevăzute în listele cu cantități puse la dispoziția ofertanților sunt comasate și conțin atât procurarea, încărcarea, descarcarea și transportul materialelor folosite, cât și operațiuni de compactare și împrăștiere acolo unde tehnologia impune. Aceste lucrări sunt scarificare și reprofilare cu adaos de piatră spartă 15 cm, amorsaj cu EBC pentru o amorsare, strat de uzură din BA16 (6 cm), completare acostamente cu materiale granulare locale.

Valoarea estimată pentru procedură este de 1.331.524 lei fără TVA, din care valoarea lucrărilor de asfaltare este de 1.268.118 lei – restul fiind alocați lucrărilor neprevăzute. După alegerea constructorului și emiterea ordinului de începere a serviciilor sunt acordate 60 de zile pentru finalizare lucrărilor. Licitația pentru alegerea constructorului se finalizează luni, 16 noiembrie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii