Un nou scandal petrecut în plină stradă tulbură liniştea devenilor

Un nou scandal petrecut în plină stradă tulbură liniştea devenilor

Timp de citire: 3 minute

După ce în urmă cu mai multe săptămâni o femeie a străzii a murit după ce a fost tâlhărită iar mai apoi violată în centrul Devei, municipiu reşedinţă de judeţ, un nou scandal petrecut pe domeniul public zguduie din temelii pentru a doua oară liniştea tuturor locuitorilor.

Totul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, la doi paşi de sediul primăriei, când un grup format din mai multe persoane au sărit la scandal. Vizaţi erau doi italieni, iar din informaţiile pe care le deţinem unul dintre cei doi ar fi fost patronul unui local proaspăt deschis pe centru.

Potrivit poliţiştilor, oamenii legii deplasaţi la faţa locului au luat măsurile legale ce se impun în astfel de cazuri.

„În data de 30.08.2015, în jurul orei 22:20, Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată cu privire la existenţa unei altercaţii între mai multe persoane, în zona Pieţei Unirii, din localitate. Poliţiştii  care  s-au  deplasat  la  faţa  locului  au  identificat  persoanele implicate în eveniment şi au luat măsura sancţionării contravenţionale faţă de doi bărbaţi, aceştia fiind amendaţi cu 1.000, respectiv 500 de lei, pentru adresarea de cuvinte  şi  expresii  jignitoare  şi  tulburarea  ordinii  şi  liniştii  publice,  fapte prevăzute de Legea 61/1991. De asemenea, poliţiştii s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe urmând ca persoanele vătămate să formuleze pretenţii în acest sens”, se specifică în comunicatul de presă al IPJ Hunedoara.

Doar că nedumeririle abia acum încep. Dintr-o serie de declaraţii primite de la martori ce au dorit să rămână sub anonimat aflăm că oamenii legii ar fi ajuns cu un singur autoturism de intervenţie la circa 25 de minute de la producerea altercaţiei.

„Poliția a ajuns după 25 de minute, o singura mașină cu un singur polițist. A fost apăsat butonul de panică, agentul de la firma de pază Phoenix o venit după 30 de minute, singur și el. Poliția a prins unul din cei 2 agresori. Pe ”Unguru”, pe ”Mihet” nu. La prins degeaba că l-o lăsat să se plimbe prin oraș, că cică legea nu i-ar permite să îl rețină. Precizez că dovezi sunt, camere de filmat, martori oculari, victimele etc. Deci putea fi reținut deoarece prezenta pericol sau măcar dus la secție și amendat pentru agresiune, tulburarea liniștii publice sau orice” – declaraţie martor anonim.
La scurt timp pe reţelele de socializare au şi apărut comentarii cu privire la ceea ce se întâmplase într-o seară de duminică în plin centru.

„Deva oraș periculos. Scene incredibile petrecute în plin centrul orașului în această seară în jurul orei 22 la 100 metri de primărie, în fața a sute de trecători, doi indivizi au bătut și au călcat în picioare pe patronul și personalul de la gelateria italiană în strigătele de disperare ale copiilor acestora, nici urmă de polițiști comunitari sau orice fel de polițiști indiferent din ce structură ar face parte, evident că la sesizările telefonice au apărut într-un târziu, bineînțeles inutil fiindcă bătăușii dispăruseră. În plin centrul orașului se petrec violuri, crime, bătăi și autoritățile nu au nicio reacție, și se fac că plouă, să nu uite că sunt plătiți din banii noștri ca să ne asigure siguranța. Unul din „milițieni” explica că trebuie îndeplinite niște proceduri, când l-am întrebat dacă au prins bătăușii. Halal răspuns, mai mare rușinea. Asta consider că este o problemă de mare actualitate a orașului, siguranța cetățeanului. Așteptăm reacția autorităților!” (sursa facebook Grupul de iniţiativă „Civitas”)

Că poliţiştii şi-au făcut datoria, nu putem contesta asta, drept dovadă că scandalagii au şi fost amendaţi pentru faptele lor. Doar că întrebările încep să apară sub aspectul până când locuitorii Devei vor fi nevoiţi să treacă prin astfel de evenimente, sau mai mult, când va veni acea zi în care nu vor mai fi nevoiţi să iasă cu frică din case? Probabil acestea vor rămâne doar întrebări fără răspunsuri.

Andreea PATRICHE

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii