Un nou post de jandarmi în județ, cu competență teritorială extinsă pe...

Un nou post de jandarmi în județ, cu competență teritorială extinsă pe întreaga suprafaţă a siturilor NATURA 2000

Timp de citire: 2 minute

Astăzi, 15 octombrie, s-a desfăşurat ceremonia de deschidere a Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Vaţa de Jos – Punct de lucru Zam, structură înfiinţată în cadrul proiectului Life Connect Carpathians.

La acest eveniment, alături de personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara şi de partenerii din cadrul proiectului Life Connect Carpathians, au participat: colonel dr. ing. Ion Peligrad – adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, Dorin Gligor – vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Ionel Nistor – primarul comunei Zam, consilieri locali din comună, reprezentanţi ai celorlalte instituţii din sistemul de ordine publică şi apărare de la nivel judeţean, reprezentanţi ai instituţiilor publice din judeţ, cu care jandarmii au relaţii de colaborare/cooperare precum şi locuitori ai comunei. Toţi participanţii la eveniment au fost invitaţi să viziteze expoziţiile de tehnică şi materiale, organizate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara şi partenerii de proiect Asociația Flora şi Fauna International, respectiv Asociaţia Zarand și au primit materiale de promovare a proiectului și a rețelei de situri Natura 2000.

DSC_0033Postul de Jandarmi Ordine Publică Montan Vaţa de Jos a primit competenţă teritorială extinsă, pe întreaga suprafaţă a siturilor NATURA 2000 ce fac obiectul prezentului proiect, respectiv în judeţele Alba, Arad, Bihor, Gorj, Timiş, Caraş Severin, Cluj şi Hunedoara.  În cadrul acestei structuri îşi desfăşoară activitatea 9 jandarmi montani.  Constituirea acestui post montan de jandarmi s-a  realizat ca urmare a experienţei vaste, acumulată de I.J.J. Hunedoara, în ce priveşte misiunile şi rezultatele obţinute în activitatea desfăşurată în zonele montane. În scopul atingerii tuturor obiectivelor propuse, jandarmii montani, pe lângă cele două baze modulare, vor beneficia şi de echipament specific, necesar îndeplinirii misiunilor ce le revin, achiziţionat din fonduri europene.

La această ceremonie, în mijlocul jandarmilor hunedoreni au fost prezenţi peste 100 de copii, elevi ai şcolilor din comuna Zam.  Jandarmii împreună cu membrii Asociaţiei Zarand şi ai Asociaţiei Fauna şi Flora International au organizat pentru copii activităţi cu caracter preventiv, educativ informativ , care au avut ca temă natura şi acţiunile de protejare a mediului.

În acest context general de brigadă Viorel Sălan, inspectorul şef al I.J.J Hunedoara, a comunicat următoarele: „Astăzi, realizăm un pas important în ceea ce priveşte dezvoltarea structurilor montane de jandarmi şi implicit a Jandarmeriei Române. Este o structură cu o mare adaptabilitate la nevoile societăţii, cu mare capacitate de acţiune, ce pune în aplicare noi proceduri de lucru şi va reprezenta un punct de reper privind modul de îndeplinire a rolului forţelor de ordine în comunitatea locală”.

De asemenea, prezent la inaugurare, domnul colonel dr. ing. Ion Peligrad – adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române la rândul său,  a declarat: „ Din partea inspectorului general al Jandarmeriei Române, domnul general maior dr. Mircea Olaru, ţin să adresez mulţumirile şi aprecierea pentru buna colaborare a tuturor factorilor implicaţi în această activitate. Este un proiect finanţat din fonduri europene, din cele peste trei milioane de euro, Jandarmeria Română a beneficiat de aproximativ 175 mii de euro, bani care au fost folosiţi pentru asigurarea dotărilor necesare funcţionării celor două posturi nou-înfiinţate şi aşteptăm ca urmare a acestor eforturi conjugate să avem rezultate cât mai bune”.

În prezent, IJJ Hunedoara are cele mai multe structuri montane de la nivelul Jandarmeriei Române, totalizând 9 posturi montane dispuse pe întreg teritoriul judeţului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii