Un mister încă neelucidat. Când reîncep instituțiile de stat activitatea de relații...

Un mister încă neelucidat. Când reîncep instituțiile de stat activitatea de relații cu publicul?

Timp de citire: 2 minute

Miercuri, la mijlocul acestei săptămâni, când a încetat aplicabilitatea HG nr. 171/03.02.2022 și, implicit, au fost eliminate restricțiile sanitare, am cerut mai multor entități de stat să ne comunice “de când, sub ce formă, după ce program și în ce condiții va fi reluată activitatea de relații cu publicul” (inclusiv, după caz, la nivelul sediilor secundare și al entităților coordonate / subordonate).

Am cerut detalii, pentru o bună, corectă și completă informare a cititorilor noștri, de la toate cele șase administrații publice locale din Valea Jiului, de la Consiliul Județean Hunedoara și Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara.

Chiar dacă legea spune că, pentru mass-media, informațiile se comunică de îndată, într-un termen rezonabil pentru ca, la rândul lor, jurnaliștii să le poată publica / difuza, șase din cele opt instituții menționate nu au dat curs solicitării.

Mai exact, n-au răspuns cititorilor Ziarul Văii Jiului următoarele instituții publice: Consiliul Județean Hunedoara, Primăria orașului Petrila, Primăria orașului Aninoasa, Primăria municipiului Vulcan, Primăria municipiului Lupeni și Primăria orașului Uricani.

De precizat însă că, de îndată ce s-a mai relaxat situația după istovitoarele proiecte legate de ziua de 8 Martie, primarul Cristian Merișanu (Vulcan) a scris pe Facebook (unde, suntem convinși, își pierde vremea peste 90% din populația îmbătrânită a zonei noastre) că va relua audiențele cu publicul (în fiecare zi de miercuri, de la ora 11:00, în sala de ședințe a executivului local). Așa cum tot de precizat ar fi și că, de regulă, în primăriile de oraș (Petrila, Aninoasa și Uricani) ușa edililor locali este mai mereu deschisă, fără a fi impus un program cetățenilor veniți cu diverse probleme.

Au fost, așa cum spuneam, și instituții care au tratat cu celeritate și seriozitate solicitarea cotidianului nostru, din respect pentru cei care își iau informațiile esențiale din ZVJ.

De la Adrian Nicolae David, directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Hunedoara, am aflat că programul de lucru al sediului din Deva este 08:30 – 16:30 (Luni, Miercuri, Joi), 08:30 – 18:30 (Marți) și 08:30 – 14:00 (Vineri). La punctul de lucru din Petroșani, angajații CAS Hunedoara stau la dispoziția publicului Luni – Joi, între 08:30 și 14:30.

Spre deosebire de alte instituții publice, în perioada stării de alertă, programul cu publicul al CAS Hunedoara nu a fost suspendat sau redus. De asemenea, programul de audiențe s-a desfășurat normal, datorită complexității activității instituției și urgenței soluționării cererilor. Au fost respectate prevederile legale privind purtarea măștii, dezinfectarea, distanțarea și triajul epidemiologic (în funcție de simptomatologie). În cadrul CAS Hunedoara nu se mai realizează triaj epidemiologic, iar în perioada stării de alertă au fost soluționate toate solicitările venite de la public și nu au fost tratate în mod diferențiat persoanele care nu au deținut certificat electronic verde. Mai mult, nici nu a fost suspendat programul de audiențe.

Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani, transmite cititorilor ZVJ faptul că, având în vedere că a încetat aplicabilitatea HG nr. 171/03.02.2022, toate direcțiile / serviciile / birourile / compartimentele din cadrul administrației locale au revenit, începând cu data de 09.03.2022, la programul normal de lucru cu publicul. În secțiunea Contact a website-ului administrației publice locale (primariapetrosani.ro) pot fi regăsite, detaliat, informații referitoare la programul instituției, cel al Centrului de informare, precum și programul de audiențe (primar, viceprimar, secretar).

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii