Un hunedorean reținut după ce a fost prins că păcălea  bătrânii că...

Un hunedorean reținut după ce a fost prins că păcălea  bătrânii că se vor  schimba banii, și le fura toată valuta pe care o aveau în casă

Timp de citire: 2 minute

Un bărbat în vârstă de 63 de ani, din Hunedoara, bănuit de săvârșirea la Hunedoara, a mai multor infracțiuni de furt și înșelăciune, în perioada 27.09.2017 – 02.11.2017 a fost reținuți de poliție.

Agenții de poliție au efectuat în data de 7 noiembrie o percheziție domiciliară la locuinţa hunedoreanului, acţiune în urma căreia au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă în cauză. În urma acestei activităţi a fost depistat și reţinut bărbatul în cauză, în sarcina căruia a fost reţinută comiterea mai multor infracţiuni de furt, furt calificat și înșelăciune, cu un prejudiciu estimat la peste 88.000 lei.

În urma probatoriului, poliţiştii au stabilit că, la data de 27.09.2017, bărbatul s-a prezentat la locuința unui hunedorean în vârstă de 76 de ani, sub pretextul că vine din partea unei autorităţi publice și, invocând că a venit să schimbe valuta pe care familia respectivă o deținea, întrucât ar putea fi scoasă din circulație, a solicitat și a primit 3.000 de euro, lăsând, în schimb, 3.000 de dinari iugoslavi, în bancnote scoase din circulație.

De asemenea, la  data de 16.10.2017, bărbatul a acostat o hunedoreancă în vârstă de 74 ani, și, sub pretextul oferirii unor detalii despre o anumită tranzacție financiar-bancară, a însoțit-o la domiciliul acesteia, unde, profitând de neatenția femeii, i-a sustras dintr-o plasă  700 de lei.

Poliţiştii au mai stabilit, de asemenea, că, în data de 21.10.2017, bărbatul  s-a prezentat la locuința unui bărbat în vârstă de 85 de ani, din Hunedoara, căruia i-a spus că, în ziua următoare, se vor „schimba banii”, şi l-a întrebat dacă deţine sume de bani în valută și lei, pentru a verifica seriile bancnotelor. Partea vătămată a adus în bucătăria locuinței mai multe plicuri ce conțineau diferite sume de bani în lei și valută și, împreună, au verificat seriile bancnotelor. Ulterior, după plecarea bărbatului, partea vătămată a constatat faptul că persoana necunoscută, profitând de neatenția sa, i-a sustras 9.390 euro și 10. 000 lei.

În sarcina bărbatului s-a reţinut, în urma analizării probatoriului, şi comiterea unei infracţiuni de furt calificat. În data de 02.11.2017, prin forțarea și ruperea sistemului de închidere, acesta ar fi pătruns în locuința unei hunedorence, de unde a sustras 24.200 de lei.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a hunedoreanului, care  urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale.   Poliţişti continuă cercetările în cauză, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bărbatului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii