Un grup de hunedoreni / Lăsați în drum, prin Germania, de ...

Un grup de hunedoreni / Lăsați în drum, prin Germania, de firma care trebuia să-i transporte până în Anglia

Timp de citire: 2 minute

Un grup de hunedoreni care au plecat vineri din România spre Anglia au fost lăsați cu bagajele în drum în timp ce tranzitau Germania.

Oamenii, mulți și din Valea Jiului, au cumpărat bilete de transport de la firma Latino Expres. Firma de transport persoane are sediul în Bistrița –Năsăud. Oferă transport către Germania, Anglia și Italia. Din România organizează plecări din București, Pitești, Brașov, Cluj, Horezu, dar și din Bumbești Jiu, Bâlteni, Petroșani, Hațeg, Simeria și Călan.  Pentru un bilet de la Petroșani până în Londra, clienții au plătit 80 de euro. În funcție de locul de plecare și destinație, costul biletului diferă.

Sâmbătă dimineața, în timp ce tranzitau Germania, în preajma orașului Koln, autocarul a fost oprit pentru control în trafic de autoritățile nemțești. Controlul nu a decurs bine, iar autocarul a fost preluat de autorități. Un pasager a declarat pentru publicația noastră, sâmbătă la amiază, că ”șoferul a condus imprudent tot drumul, fiind atenționat să o lase mai încet. Problema  mare a fost când autocarul a fost oprit pentru control în trafic. Nu avea toate actele în regulă. Autoritățile nemțești au evacuat imediat autocarul și practic l-au confiscat. L-au ridicat pe o rampă și l-au luat. Noi am fost lăsați cu bagaje cu tot în drum, pur și simplu. Șoferul ne-a spus că va veni un alt autocar după noi, dar stăm și așteptăm de câteva ore. Am sunat la firmă, au spus o dată că vine autobuz din Ungaria, apoi că din altă parte. Noi stăm pur și simplu în drum și așteptăm. În loc să ajungem în seara aceasta în Anglia, cred că ajungem duminică seara. Este inadmisibil să-ți bați joc așa de oameni, să îi trimiți cu un autocar care nu este în regulă. Nici măcar nu știm cât mai așteptăm”.

Am luat legătura cu sediul firmei Latino Expres, unde am întrebat care este soluția pentru românii rămași pe drum în Germania. Dispecera cunoștea situația și a comunicat că deja plecase un autocar după clienți. Că acesta deja era în Germania, dar nu știa să precizeze ora la care îi va prelua pe cei care au avut ghinionul de a se urca într-un transport care nu era conform normelor de transport europene.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii