Un fost jucător din Vale face ravagii ca instructor de fitness la...

Un fost jucător din Vale face ravagii ca instructor de fitness la București

Timp de citire: 2 minute

La 1,80 m înălţime şi 80 kg greutate, bine lucrat, cu muşchi proeminenţi, Sorin Chițu mai putea juca fotbal, dar s-a lăsat la 35 de ani. Acum este instructor de fitness la București, iar prin mâinile sale trec și vedete care cochetează cu micul ecran.

Când vine vorba de Vale, fotbalistul este foarte nostalgic. “Am jucat multă vreme acolo în Vale și am prins vremuri frumoase cu Minerul Lupeni. Nu le voi uita niciodată. Mai țin legătura cu foști colegi din zonă. Acum sunt instructor de fitness la o sală din București și sunt mulțumit de ceea ce fac”, a spus fotbalistul.

Sorin Chițu a fost unul dintre cei mai buni jucători care au trecut pragul echipelor din Vale. Fost pe vremuri la defuncta Minerul Lupeni unde Chițu era golgheter, acesta a fost un abonat la primele ligi, fiind ochit de multe formații. A jucat la Farul, în sezonul 2012-2013, în care a înscris de 13 ori în 23 de partide. La Săgeata Năvodari, cel puţin, a fost doi ani la rând golgheterul ligii secunde, iar în ediţia de campionat 2010-2011, cea mai prolifică a sa, a punctat de 22 de ori în 26 de meciuri ca jucător al Săgeţii. A debutat în prima divizie cu Petrolul Ploieşti. Sorin Chiţu este bucureştean, s-a născut în Capitală (pe 13 iulie 1980) şi acolo locuieşte. A început fotbalul la zece ani, la o şcoală sportivă din Bucureşti, primul său antrenor fiind Ştefan Bratu. A jucat la acel club până la 15 ani, după care a trecut la echipa secundă a Rapidului. A învăţat într-o clasă de sportivi, la Liceul Tehnic de Arhitectură „I.N. Socolescu“, la profilul Topografie. O perioadă a evoluat la echipa Spicul Mopan Bucureşti, în Liga a IV-a, după care a început urcuşul: Petrolul Ploieşti (echipă cu care a debutat în Liga 1, în 2001), Petrolistul Boldeşti, Poli Timişoara, FC Snagov, Minerul Lupeni, Săgeata Stejaru (apoi Năvodari), la care a petrecut patru sezoane, marcând 56 de goluri, Farul şi Academica Argeş. Sorin are 20 de meciuri în prima divizie (cu Petrolul şi Săgeata), înscriind de patru ori (toate reuşitele fiind sub culorile echipei dobrogene). “Am momente când îmi e dor de fotbal. Îmi aduc aminte la Lupeni ce pasionată era lumea de fotbal și ce mult ne susțineau cei care veneau la meciuri, dar am luat decizia de a mă retrage și nu regret”, a mai spus jucătorul, care la un moment dat a trecut și prin curtea Jiului, dar și-a făcut bagajele și a plecat în mare taină.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii