Un criminal periculos, cu probleme psihice, a evadat dintr-un sanatoriu italian și...

Un criminal periculos, cu probleme psihice, a evadat dintr-un sanatoriu italian și s-a ascuns în Călan

Timp de citire: un minut

Un bărbat de 29 de ani din Călan, internat în Mantova, Italia, într-un sanatoriu de psihiatrie, a plecat, pe jos, spune el, spre România, după ce a evadat dintr-un sanatoriu. Lucian a ajuns să fie închis în sanatoriu după ce și-a ucis soția în Italia. A evadat din sanatoriu și a luat-o ușor spre casă, la Călan. Cu toate că nu avea acte sau bani a reușit să ajungă în localitatea natală, sfidând autoritățile italiene, dar și pe cele de la graniță. Din fericire acest tip periculos a fost reținut astăzi.

În urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE, astăzi, 24 august, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Hunedoara l-au depistat în localitatea Călan.

Lucian V. era căutat de autorităţile italiene, de la începutul lunii august, după ce acesta evadase. În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, românul a fost depistat de Poliţia Română la începutul lunii august. Astăzi a fost săltat dintr-un bloc de locuințe devastat din Călan, unde reușise să se adăpostească. Conform datelor furnizate de poliție, în luna februarie, acesta şi-ar fi omorât soţia. După ce a fost supus expertizei psihiatrice, care a  arătat că suferă de grave probleme psihice, a fost internat într-un spital din Mantova, în apropiere de Verona. Cei doi soți aveau și copii, dar aceștia au fost instituționalizați în Italia.

Cel în cauză urmează a fi prezentat Curţii de Apel Alba, pentru confirmarea mandatului european de arestare.
Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii