Un cetățean din Vulcan susține că / Lemnul de foc cu preț...

Un cetățean din Vulcan susține că / Lemnul de foc cu preț plafonat e de negăsit

Timp de citire: un minut

Sunt zone ale Vulcanului în care locuitorilor li s-a urât de când așteaptă să aibă în gospodării gaz metan. Promisiuni au fost în fiecare an, dar, de fiecare dată, edilii au rămas repetenți în a le materializa.

 

Ca atare,

în aceste cartiere periferice baza încălzirii locuințelor în sezonul rece o constituie lemnul de foc pe fiecare și-l procură fiecare cum poate. Zilele trecute m-a sunat un bărbat. A spus că este vulcănean și că, la fel ca alții care stau la casă, se vede în imposibilitatea de a beneficia de prețul plafonat de 500 de lei/ mc de lemn de foc, aprobat de guvern. Cel mai apropiat centru de la care se poate achiziționa lemn de foc la acest preț, mi-a relatat dumnealui, ar fi cel de la Romsilva din comuna Pui. Sunt spusele sale pe care le-am redat exact, cu toate am unele rezerve în privința asta.

 

Deși, pe site-ul acesteia,

apare că există cantități suficiente de lemn, în realitate situația ar fi cu totul alta, s-a plâns omul. Situație în care, la fel ca și alții, dumnealui este nevoit să caute alte surse de aprovizionare de pe plan local la care, însă, prețul metrului cub de lemn este cu mult mai mare. E posibil ca situația descrisă să fi fost una singulară. Am relatat, totuși, cazul în speranța că nu vor mai fi și alți doritori care să constate că, în centrele de specialitate, una-i ce se pune pe internet și alta-i în depozit.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii