Trist, dar adevărat: Pesediştii – vinovaţi de frigul ce va veni în...

Trist, dar adevărat: Pesediştii – vinovaţi de frigul ce va veni în casele devenilor

Timp de citire: un minut
Printr-o serie de declaraţii făcute duminică, la Deva, deputatul liberal Bogdan Ţîmpău l-a acuzat pe deputatul PSD Laurenţiu Nistor, în solidar cu managerul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), de situaţia în care a ajuns Termocentrala Mintia, în pericol să rămână fără cărbune pentru căldura devenilor, după spusele sale.
Ţîmpău spune că la nivelul termocentralelor hunedorene – Mintia şi Paroşeni – există un deficit zilnic de 500 de tone de cărbune energetic şi în viitoarea perioadă, dacă producţia din Valea Jiului se diminuează, indiferent de motiv, locuitorii Devei racordaţi la reţeaua centralizată de încălzire, care este dependentă de Termocentrala Mintia, vor sta în frig. În condiţiile în care una din variante de rezolvare a situaţiei ar fi importul de huilă energetică, aceasta este problematică din cauza timpului necesar pentru achiziţionare.
„Declanşarea unor astfel de proceduri (de import de huilă energetică – n.r.), cu termene de licitaţie, cu transportul cărbunelui, poate dura până la două luni de zile, până când cărbunele ajunge la Mintia. Consider că este o lipsă de responsabilitate din partea managementului cu privire la obligaţiile pe care le aveau”, a declarat Bogdan Ţîmpău.
Deputatul liberal a mai spus că îi acuză, pentru această situaţie critică, pe managerul general al Complexului Energetic Hunedoara, dar şi pe deputatul PSD Laurenţiu Nistor, care „poartă întreaga responsabilitate faţă de cele şapte mii de familii din Deva care-şi plătesc apa caldă şi căldura, dar nu au certitudinea că în această iarnă vor beneficia de aceste servicii”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii