Trist, dar adevărat: Nici după 25 de ani, PSD nu poate găsi...

Trist, dar adevărat: Nici după 25 de ani, PSD nu poate găsi un candidat pe măsura lui Tiberiu Iacob-Ridzi

Timp de citire: 2 minute

PSD nu a lansat încă public niciun nume de candidat pentru funcția de primar la Petroșani. Senatorul Resmeriță, președintele interimar al organizației locale, spune că sunt mai multe variante posibile, dar se fac sondaje. Cel mai bun va fi lansat în cursa pentru primărie. Alegerile locale vor avea loc la finele lunii septembrie. Anul acesta se împlinește aproape un sfert de veac de la alegerea unui primar pesedist.

Deși sunt partide care deja pot fi considerate a fi în precampanie electorală, la Petroșani, social-democrații nu au un nume pentru cursa locală. Reorganizarea realizată la formațiunea locală a social-democratilor, o dată cu preluarea interimatului de către Cristian Resmeriță, a dat curaj mai multor persoane să își dorească să candideze. În aceste condiții, și cu mai multe variante, la nivel județean s-a decis realizarea unui sondaj intern, în așa fel încât cel mai bun să fie lansat în cursă.

„După cum se știe, sunt președinte interimar la Petroșani de vreo două luni, printr-o decizie a Biroului Permanent Județean. În intervalul acesta de timp mi-am făcut treaba, am discutat cu oamenii, știu ce am de făcut, dar deocamdată încercăm să stabilim o linie în care să creștem organizația, să găsim un candidat care să câștige. Îmbucurător este că sunt mai mulți oameni care vor să candideze în momentul de față. Un nume este vehiculat de foarte mult timp, domnul Fulga, și mai sunt niște nume cu care am anumite discuții, au venit ei înspre mine, la unii m-am dus eu, cert este că în perioada următoare dăm drumul unui sondaj”, a spus Cristian Resmeriță, senator și presedinte interimar al organizației PSD Petroșani.

La Petroșani, de altfel singura administrație locală liberală din Valea Jiului, PSD va avea o misiune extrem de dificilă. Primarul actual, Tiberiu Iacob-Ridzi este un candidat redutabil. Cât despre lista de candidați pentru consiliul local, Resmeriță susține că ea se creionează, în așa fel încât, și dacă nu câștigă fotoliul de primar, să poată face opoziție în consiliu. Se preconizează ca alegerile locale din 2024 să aibă loc în 29 septembrie.

Interesant cum la Petroșani, în continuare, PSD nu poate găsi un om credibil, cu priză la electorat, cu activitate în PSD Petroșani și fără legături de notorietate cu fostul Partid Democrat.  Numele pomenit de senatorul PSD este vehiculat într-adevăr, dar nu la Petroșani și nici în mediul politic. Poate pe la carmangeriile din Lupeni. În rândurile membrilor  PSD din Valea Jiului există o stare de nemulțumire profundă după numirea ca prefect al lui Fulga, un om cu vechime redusă în PSD și cu afaceri prospere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii