Trei adolescenți au apelat la jandarmi după ce i-a prins noaptea pe...

Trei adolescenți au apelat la jandarmi după ce i-a prins noaptea pe munte

Timp de citire: un minut

Ieri,  13 august , în jurul orei 22.00, I.J.J. Hunedoara a fost sesizat prin S.N.U.A.U. „112” cu privire la faptul că trei adolescenți cer ajutorul pentru a coborî de pe munte. Din fericire, tinerii au fost responsabili, și-au dat seama că situația în care se află îi depășește, și au cerut ajutorul la timp. Nu au lăsat orgoliul să dicteze.

Urcaseră  în timpul zilei în zona stânei din vârful Oboroca, Munții Retezat, în apropierea Lupeniului, pentru a face un grătar, dar nu foarte bine pregătiți, nu aveau lanterne. Au rămas aici până s-a înnoptat și le era frică să coboare, să nu se rătăcească sau să se accidenteze. Au decis să sune pentru ajutor la 112.

În cel mai scurt timp, doi jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Straja au pornit în căutarea adolescenţilor urmând ca în jurul orei 23.40 să îi găsească în zona mai sus menţionată. Jandarmii i-au coborât de pe munte, pe cei trei adolescenţi, până în Lupeni, de unde au fost preluaţi de către familiile lor.

Jandarmii montani hunedoreni recomandă tuturor celor care se aventurează pe munte să aibă asupra lor toate materialele pe care le consideră a fi necesare sau utile, astfel încât în cazul în care rămân blocaţi sau se rătăcesc în zonele montane, să se reducă pe cât posibil riscul accidentării sau rătăcirii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii