Transformatorul de la stația CFR Turdaș, care a lăsat fără curent 12...

Transformatorul de la stația CFR Turdaș, care a lăsat fără curent 12 familii, va fi repus în funcțiune în data de 15 noiembrie

Timp de citire: un minut

12 familii locuiesc în zona gării CFR Turdaş, în zona de cantoane CFR, şi din data de 18 august 2015 nu au curent electric. Cazul a fost semnalat și Ministerului Transportului de deputatul PNL  Bogdan Țîmpău care a cerut rezolvarea cazului, la începutul lunii octombrie.

Din cauza defectării transformatorului de alimentare cu energie electrică aceste familii nu beneficiază de energie electrică și, implicit, nici de condiţii decente de viaţă. Remedierea situaţiei s-a amânat nepermis de mult, în ciuda sesizărilor făcute de către autorităţile locale către Centrul Regional de Exploatare întreţinere şi Reparaţii Timişoara. În prezent nu se poate realiza o racordare la reţeaua de energie electric a zonei respective deoarece este nevoie de alocarea de fonduri pentru subtraversarea căii ferate, sume care nu sunt încă prevăzute. Singura soluție rămâne remedierea defecţiunilor.

Ministerul Transporturilor avea deja în vedere situația de la Turdaș și demarase procedurile de soluționare a situației, singura problemă este că lucrurile se mișcă lent. În vederea asigurării alimentării cu energie electrică a locuinţelor de intervenţie, precum şi a fostelor locuinţe de serviciu din staţia CFR Turdaş, care deţin contract de furnizare energie electrică încheiat cu Sucursala Regională CF Timişoara, a fost transportat la SC LI NEX WOLF SRL Filiaşi un transformator de putere de exterior cu răcire în ulei 20/0,4 KV, 63 KVA, similar cu transformatorul defect din staţia CF Turdaş. Deoarece repunerea în funcţie a acestui transformator se poate face în jurul datei de 15 noiembrie, pentru rezolvarea problemelor sociale ale familiilor care locuiesc în zona stației CF Turdaş, în zilele imediat următoare, se va proceda la demontarea unui transformator de 63 KVA 20/0,4 KV – similar echipamentului din stația CF Turdaş – aflat în prezent în funcţiune în staţia CF Orăştie şi se va monta în staţia Cf Turdaş. Până în data de 15 noiembrie, alimentarea cu energie electrică a consumatorilor din staţia CF Orăştie va fi asigurată din sursa de rezervă, respectiv din postul de transformare alimentat din linia de contact.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii