Transfer de senzație pentru un jucător din Valea Jiului / Alex Borbei...

Transfer de senzație pentru un jucător din Valea Jiului / Alex Borbei a semnat cu Lecce

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

ASU Poli Timișoara a confirmat plecarea lui Alexandru Borbei la Lecce.

„Cumva, îmi pare rău că am plecat acum”, a spus portarul.

Fotbalistul născut la Petrila și descoperit la Școala „Pro Fotba” a semnat cu Lecce, clubul din Serie B.

 

„Politehnica Timişoara a ajuns la un acord cu clubul italian US Lecce în privinţa transferului tânărului portar Alexandru Borbei. Evoluţiile goalkeeperului crescut în alb-violet au atras atenţia mai multor grupări, atât din ţară, cât şi din străinătate. Alex Borbei (17 ani) a încasat un singur gol în primele cinci etape ale noului sezon al Ligii 2. Deşi ne pare rău că mergem acum pe căi separate, Politehnica nu a refuzat şansa jucătorului de a se dezvolta într-un mediu prielnic. Lecce reprezintă un club de tradiţie din Italia şi a acceptat pretenţiile financiare ale societăţii noastre, care păstrează de asemenea şi procente din următorul potenţial transfer al lui Alex”, a anunțat ASU Politehnica.

 

Suma confidențială

Suma de transfer a rămas confidențială pentru marle public.

Însă Borbei a plecat pe mai puțin de 145.000 de euro, cât e grila la un transfer între liga secundă română și cea italiană. Clubul a preferat o sumă mai mică pentru a păstra procente din jucător. Suma exactă a fost transmisă membrilor cotizanți ai clubului.

 

Contract de amator

Alexandru Borbei avea contract de amator, deoarece a refuzat să semneze la 16 ani primul contract de profesionist cu clubul timișorean pentru care a debutat în Liga 2 în 2019, în 14 aprilie, în meciul ASU Poli – Dacia Unirea Brăila: 4-0.

 

Cu un ochi râde, cu un altul plânge

După cinci ani petrecuți la clubul Politehnica Timișoara, Borbei prinde un transfer la care nici nu s-ar fi gândit.

„Sincer să spun, nici nu ştiu cum au trecut cinci ani de zile. Rămân cu un sentiment de nostalgie, cu un ochi râd şi cu unul plâng. Am trăit momente foarte frumoase cu generaţia 2003, dar şi alături de seniori. Cumva, îmi pare rău că am plecat acum. Mă leagă multe sentimente de această echipă!”, a spus Alex Borbei înainte de plecarea în Italia, pentru sspolitehnica.ro.

 

Titular în Liga 2

În acest sezon de Liga 2, 2020/2021, Borbei a apărat în toate cele cinci meciuri jucate de ASU Poli. Portarul a mai apărat în trei jocuri pentru prima echipă a timișorenilor în ediția 2018/2019 a ligii secunde.

„Nu ştiu dacă e un secret, eu cred că unitatea grupului a fost cea mai importantă în acest start de sezon. În cazul meu, eu mi-am aşteptat şansa să joc şi am încercat să demonstrez ce pot când am debutat şi când am evoluat acum în noul sezon. Am încercat să-mi fac treaba cât mai bine şi sper că am reuşit acest lucru. E şi meritul fundaşilor, e meritul echipei. Încrederea a venit din partea domnilor antrenori, atât din partea lui Octavian Benga, cât şi a lui Petru Ţurcaş, care mi-a fost antrenor de portari, le mulţumesc pe această cale. Am primit încredere şi din partea grupului şi din partea staff-ului”, a spus tânărul portar despre acest start de sezon bun pe care l-a avut alături de ASU Politehnica, echipă care se află pe locul 2 în clasament după cinci etape.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii