Toți oamenii președintelui. / Nea Ghiţă Ile, primarul de încredere al deputatului Nistor....

Toți oamenii președintelui. / Nea Ghiţă Ile, primarul de încredere al deputatului Nistor. N-au reușit să-l sperie DNA și SRI. Evident, nici Curtea de Conturi.

DISTRIBUIȚI

Primarul Ile e dovada vie, cu barbă – pe stil nou, că un fost pedelist cu carnet roșu de partid e mai șmecher ca DNA, SRI, ceva unități de parchet și Curtea de Conturi la un loc. Tocmai pentru că vrea mai mulți oameni în clasa de mijloc, pentru că îi pune pe primul loc, primarul Gheorghe Ile, devenit unul dintre pi(l)onii de încredere ai lui Laurențiu Nistor în județul Hunedoara, nu pare nici intimidat, nici decis să-și schimbe năravul în ciuda faptului că faptele sale, de vajnic primar PSD (ex-PDL) au fost și sunt în atenția Serviciului Români de Informații, a Curții de Conturi, a Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara și a DNA.

SRI și DNA – două pietricele în calea unui munte ca Gheorghe Ile

Să-l fi speriat pe Gheorghe Ile faptul că a intrat în atenția SRI și, ulterior, a DNA pentru finanțările (presupus acordate ilegal) de la bugetul local? Pare că nu. De îndată ce a aflat că o funcționară din Primăria municipiului Vulcan a spus adevărul în contact cu un angajat SRI, reconfirmând comiterea faptelor în fața procurorilor DNA Alba Iulia, Ile a început să o hărțuiască. Nu o spunem noi, ci un dosar civil aflat (alături de alte câteva, similare)  pe rolul instanțelor de judecată. Ce SRI, care DNA? În curte la Ile (primărie), omul e stăpân și face cum vrea dumnealui. Chiar dacă, până acum, acțiunile comune SRI și DNA au reușit să pună la păstrare, sub sechestru, parte din averea personală a primarului. Citiți și vă minunați!

„În cursul anului 2012 reclamanta a fost contactată de un reprezentant al SRI care i-a solicitat să îi aducă la cunoștință cele pe care le cunoaște legat de procedura atribuirii fondurilor nerambursabile. Reclamanta nu a respins solicitarea pe care a considerat-o venind din partea reprezentantului unei instituții abilitate a statului.
[…]
În prezent […] DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu prev. de art. 13 2 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 248 Cpen din 1969 respectiv art. 297 al 1 C pen. în vigoare constând în esență în împrejurarea că funcționarii din cadrul Primăriei Municipiului Vulcan membri ai comisiilor de evaluare pentru atribuirea de contracte de finanțare nerambursabilă din bugetul local și-au îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu cu încălcarea dispozițiilor art.6 din Legea 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile.
[…]
Imediat cum a aflat de conținutul declarațiilor făcute de reclamantă în data de 13.03.2018 pârâtul (primarul Ile Gheorghe) prin cadrele de conducere din primărie a început să exercite presiuni asupra reclamantei”.

Dosar la păstrare

Dacă nu l-au speriat SRI și DNA, credeți că pe Gheorghe Ile l-a tulburat măcar vreo secundă Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara? Nicidecum. De dosarul penal referitor la devalizarea Pregoterm SA Vulcan, reîntors la parchet pentru completarea cercetărilor, nu se mai aude nimic. Din 13 februarie 2017, dosarul în care Ile este cercetat pentru fals intelectual stă la prăfuit.

În 7 ani de zile, trei instituții s-au dovedit neputincioase în fața lui Gheorghe Ile. Situație care îi poate da personajului menționat impresia că este intangibil, iar opiniei publice senzația că omul este protejat, intangibil.

Prejudicii constatate de Camera de Conturi, nerecuperate la bugetul local

Cu ocazia unui control efectuat de către Camera de Conturi Hunedoara la Primăria municipiului Vulcan, încheiat prin Raportul de control înregistrat sub nr. 1703/23.12.2015 la administrația vulcăneană, s-a constatat că Întreprinderea Individuală (I.I.) Cândea Ioan Marcel a cauzat un prejudiciu în sumă de 57.500 lei bugetului local, astfel cum este precizat și la pct. 8 din Decizia nr. 12/2016, emisă de instituția menționată. Din ianuarie 2016 și până în iulie 2017, primarul Ile s-a dat de ceasul morții să demonstreze că sumele încasate de I.I. Cândea Ioan Marcel, categorisite drept prejudiciu de către Camera de Conturi Hunedoara, ar fi fost legal și îndreptățit achitate. Nu i-a ieșit.
Drept urmare, la data de 28.07.2017, a fost nevoit să cheme în judecată I.I. Cândea Ioan Marcel. Tribunalul Hunedoara a respins (cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare) acțiunea formulată de Primăria municipiului Vulcan pentru recuperarea prejudiciului în sumă de 57.500 de lei și a penalităților aferente. Potrivit portalului instanțelor de judecată, Primăria municipiului Vulcan nu a formulat recurs. Drept urmare, deși prejudiciul a fost menționat într-un raport din decembrie 2015, primarul Ile n-a reușit să readucă suma de 57.500 de lei, plus penalitățile aferente, la bugetul local nici până la ora actuală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii