Tir cu arcul / Ţintesc spre Olimpiadă

Tir cu arcul / Ţintesc spre Olimpiadă

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Simona Băncilă, Luminiţa Boroş, Răzvan Marcu şi Ghenadi Epure au şanse mari de a reprezenta judeţul Hunedoara la cea mai importantă competiţie sportivă a anului. De altfel, arcaşii de la SCM Deva – Minerul Aninoasa care fac parte din Lotul Olimpic al României, coordonat de antrenorul Viorel Hăbian, au ca obiectiv principal pentru anul 2016 calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

Arcaşii au început deja antrenamentele, având deja un program foarte încărcat până în lunile mai şi iunie, când vor avea loc concursurile preolimpice de calificare la JO. Arcaşii au în program trei cantonamente – la Iaşi, Deva şi Izvorani – şi participarea la competiţii în Polonia, Turcia, Anglia şi România.

„Suntem deja la antrenamente, iar în perioada 13-17 ianuarie vom participa la prima competiţie din acest an, în Polonia. Simona Băncilă, Luminiţa Boroş, Răzvan Marcu şi Ghenadi Epure, de la SCM Deva, vor intra apoi în cantonament cu Lotul Olimpic, la Iaşi, unde în perioada 23-24 ianuarie va avea loc şi o competiţie de sală. Apoi, urmează un cantonament la Deva, în perioada 7-12 februarie care se va încheia cu Campionatul Naţional 2016 în Sală, tot la Deva. Dacă la întrecerea de la Deva se vor realiza rezultate valoroase, unii sportivi vor lua startul şi la Campionatul Mondial de sală, de la Ankara, în perioada 1-6 martie. Apoi, în perioada 6-30 martie este programat un cantonament al Lotului Olimpic la Izvorani, în vederea concursurilor preolimpice care vor avea loc n mai şi iunie, în Anglia şi Turcia. Noi ne vom pregăti cu seriozitate şi ne propunem calificarea la Jocurile Olimpice”, a spus Viorel Hăbian, antrenor atât la SCM Deva – Minerul Aninoasa cât şi al Lotului Olimpic al României.

Aurelian Bacinschi, preşedintele Federaţiei Române de Tir cu Arcul, a declarat ca „ţinta” majoră a arcaşilor din Lotul României este participarea la cea mai importantă competiţie a mapamondului din anul 2016: „În primul rând, noi vizăm o calificare cu echipa, iar dacă reuşim, asta înseamnă trei sportivi cu bilete la Jocurile Olimpice. Apoi, mai urmărim o calificare individuală, care poate să fie la masculin sau la feminin. Şanse mai mari de calificare avem la echipa de băieţi”.

Oficialul Federaţiei a precizat că anul 2016 este important, deoarece se vor desfăşura ultimele concursuri de calificare pentru Olimpiada de la Rio. „Programul de pregătire până acolo este foarte încărcat. În primele zile ale anului 2016 începem cu nişte concursuri de verificare, cu multe cantonamente. În luna martie se deschide sezonul competiţiilor în aer liber, apoi vine luna mai, cea mai importanta pentru noi. Atunci şi în prima parte a lunii iunie vom avea concursurile de calificare. Sper că anul 2016 să fie cu multe succese pe plan internaţional, dar pentru asta e nevoie ca sportivii să fie şi mai bine susţinuţi de pe plan intern. Mă refer la clasa politică de la care sper să înţeleagă rolul sportului pentru promovarea unui stil de viaţa sănătos. Sportul nu este un moft, oamenii din sport sunt animaţi de o mare pasiune şi fac eforturi foarte mari”, a mai declarat Aurelian Bacinschi.

Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii