Tir cu arcul / Noile talente

Tir cu arcul / Noile talente

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Elevii Eduard Bociu, Laurenţiu Tănase, Raluca Nicolescu şi Daiana Cătană, de la Şcoala gimnazială nr. 7 Petroşani, sunt finaliştii etapei judeţene a programului de selecţie la tir cu arcul „Punct ochit, punct lovit”, desfăşurat în cadrul proiectului „Pierre de Coubertin”. Cei patru elevi hunedoreni au fost declaraţi câştigători de antrenorii Viorel Hăbian şi Gigi Puşcă, de la SCM Deva, după mai multe acţiuni de selecţie la care au participat numeroşi elevi ai şcolilor din judeţ.

Elevii care au dovedit calităţi pentru practicarea la nivel de performanţă a acestui sport vor participa la etapa naţională ce se va desfăşura la Poiana Braşov, în perioada 24-29 noiembrie, în cadrul  unei tabere gratuite de cinci zile. La finala pe ţară vor participa elevi selecţionaţi din 10 centre naţionale, la start urmând să se afle 40 de  copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani. Programul „Pierre de Coubertin Copii – Punct ochit, punct lovit” la tir cu arcul este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului în parteneriat cu Federaţia Română de Tir cu Arcul, iar la nivel judeţean a fost organizat de S.C.M. Deva şi Şcoala Gimnazială Nr.7 Petroşani. Programul s-a bucurat de un real succes, dovadă fiind numărul mare de elevi participanţi. Copiii cu vârste cuprinse între 8-12 ani au fost supuşi mai multor etape de selecţii în perioada octombrie-noiembrie 2015. La nivelul judeţului Hunedoara, programul a fost susţinut de antrenorul olimpic Viorel Hăbian şi antrenorul Gigi Puşca, alături de profesorii de educaţie fizică şi sport Marius Berbeniţă, Dan Filip şi profesorul antrenor Gheorghe Raducu.

„Mulţumesc Şcolii Gimnaziale Nr.7 Petroşani şi profesorilor de sport pentru ajutorul acordat în buna organizare a proiectului”, a declarat antrenorul Viorel Hăbian.

„Vreau sa menţionez că prin aceasta acţiune vom încerca să cooptăm de la Şcoala Gimnazială Nr.7 Petroşani noi talente, care vor putea participa la campionate mondiale şi europene poate chiar olimpice sub tutela S.C.M. Deva. Să speram ca la etapa finală de la Poiana Braşov vom veni cu medaliile de aur.”, a declarat Viorel Hăbian. Secţia de tir cu arcul a clubului SCM Deva are trei sportivi în lotul olimpic al României şi alţi şapte în loturile naţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii