Tir cu arcul. Mario Țîmpu – la Jocurile Europene

Tir cu arcul. Mario Țîmpu – la Jocurile Europene

Timp de citire: 2 minute

Cea mai importantă competiție pentru disciplinele sportive olimpice din acest an se va desfășura în Polonia, în perioada 21 iunie – 2 iulie, la Cracovia.

7.000 sportivi

Cracovia împreună cu Krynica, Nowy Sacz, Krzeszowice, Tarnow, Zakopane, importante localități din regiunea Malopolska, supranumită Mica Polonie, vor găzdui cea de-a treia ediție a Jocurilor Europene, la tir cu arcul.

Pe durata celor 12 zile se vor disputa întreceri pentru 29 de discipline sportive pe 26 de arene în care vor concura 7.000 de sportivi prezenți la start.

Din delegația României, formată din 150 de membri, fac parte sportivii  Mădălina Amăistroaie și Mario Țîmpu, arcaș din Valea Jiului, coordonați de antrenorul Viorel Habian, tot din Valea Jiului. Reprezentanții noștri la tir cu arcul vor intra în programul competiției din a treia zi, vineri, 23 iunie.

 

Programul

Primul care va concura în calificări este Mario în proba individuală de arc olimpic, începând cu ora 7:45 (ora României), urmând ca de la ora 12:00 să intre în concurs Mădălina, la feminin. După-amiază, de la ora 15:15, programul continuă cu fazele eliminatorii.

ZIUA 5 – DUMINICĂ, 25.06.2023, ora 8,00, echipe mixt

ZIUA 7 – MARȚI, 27.06.2023, ora 8,00, individual (dacă se califică).

 

Mario Tîmpu

Înainte de participarea la Jocurile Europene din Polonia (Cracovia, 21 iunie – 2 iulie 2023), componentul lotului olimpic de tir cu arcul, Mario ȚÎMPU, a oferit un interviu în exclusivitate pentru frta.ro din care spicuim.

„Am avut două Grand Prix-uri în Anglia și Croația, două Cupe Mondiale, în Turcia și Columbia și o Cupă Europeană în Slovenia. Au fost ok toate, competiții de pregătire până la Jocurile Europene (JE). Am făcut pregătire centralizată la Cluj, câte două antrenamente zilnic”, spune sportivul

Întrebat despre evoluțiile sale la competițiile internaționale din acest an arcașul spune că  au fost ok, scorurile au fost bune, dar pentru Jocurile Europene speră să fie mult mai mari.

„A fost, la Cupa Mondială a fost foarte mare concurență. Și la Grand Prix… a fost concurență mare, pentru că a fost criteriu de calificare la JE”, spune arcașul pregătit de Viorel Hăbian, calificat, alături de Mădălina Amăistroaie la Jocurile Europei.

„Pentru asta mă antrenez, sper să am un scor bun și chiar cred că la mixte putem ajunge departe”, a conchis sportivul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii