Tir cu arcul / 10 zile de întreceri la Aninoasa

Tir cu arcul / 10 zile de întreceri la Aninoasa

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

La Campionatul Național de FIELD de la Aninoasa au participat 58 de sportivi și oficiali, dar și 12 cluburi participante.

Arcași de top
Din nou, arcașii noștri au obținut rezultate bune.
La Categoria „olimpic junioare” – Beatrice Miklos, locul 1; Ioana Pușcă, locul 2, Diana Hoca- locul 3. La senioare, Luminița Boroș, locul 1. La seniori, Tamaș- locul 1, Călin Daniel – locul 3.
La „Categoria compound”: juniori: Mirel JUDEA – locul 3. La seniori: Alexandru Rădoi – locul 1.

Regulament strict – condiții de maximă siguranță
Tot la Aninoasa s-a desfășurat o altă competiție a arcașilor – Campionatul național de seniori și juniori, Categoriile olimpic, compound și bareboow, la care au participat 112 sportivi și oficiali și 16 cluburi.
„Competiția desfășurată în condiții de siguranță impuse de lege și de normele emise de MTS și FRTA (dezinfectant, măsurare temperatură, accesul pe teren doar al sportivilor, antrenorilor și arbitrilor care au fost programați la sesiunea de tragere, distanțare și purtarea măștii  în timpul în care nu se execută tragere, un număr de maxim doi sportivi pe un panou)”, au spus organizatorii.

Palmares 
Categoria „olimpic”, junioare: Beatrice Miklos – locul 1; juniori: Moreh Tamas – locul 1, Mario Țâmpu – locul 2; la senioare: Andreea Urițescu – locul 1; la seniori: Ghenadie Iepuri – locul 1.
La Categoria compound juniori, Mirel JUDEA – locul 2; la echipe mixte, olimpic seniori: Beatrice Miklos/ Ghenadie Iepuri- locul 2.
La echipe mixte olimpic juniori, Beatrice Miklos/ Moreh Tamaș – locul ;
La echipe „olimpic seniori”: SCM DEVA 1/ Minerul Aninoasa –  Moreh TAMAS  Ghenadie  Iepuri și MarioȚâmpu – locul 1; SCM DEVA 2  – Tănăsescu, Flaviu Daniel și Denis HABIAN – locul 2.
La echipe olimpic senioare, Beatrice MIKLOS /Andreea Urițescu / Luminița Boroș – locul 2.
La echipe olimpic junioare, Beatrice MIKLOS / Diana  HOCA/ Ioana PUȘCĂ – locul 1.
La echipe  olimpic junior, Moreh Tamaș/ Mario Țâmpu/ Flaviu Tănăsescu – locul 1și record național.
La echipe compound seniori Alexandru Radoi, Dacian Rânca, Mirel Judea – locul 2.
La echipe mixte compound juniori, Larisa Borota/ Mirel Judea – locul 2.

Antrenorul Viorel Habian
a declarat: „În cele zece zile din perioada 4-13 septembrie la Aninoasa s-au întrunit cei mai buni sportivi și cele mai bune cluburi de tir cu arcul din țară, care au participat la două campionate naționale, unul de field care s-a desfășurat prin pădurile din jurul complexului Anena și unul de target, desfășurat pe poligonul complexului. Rezultatele obținute de sportivii noștri au fost cele așteptate, obținând 12 titluri de campioni naționali și 8 titluri de vicecampioni naționali la ambele competiții. Aceste rezultate încununează un an greu, un an de muncă fără a avea perspectiva unor competiții internaționale majore. Sportivii noștri au înțeles că este nevoie de o pregătire continuă pentru a ajunge la performanță și sunt convins că se vor antrena la fel de asiduu pentru anul 2021, care sper să ne aducă și mai multe satisfacții”.

Oficialul arcasilor
Ion Pandele, secretar general al FRTA, a punctat: „În ultimele două săptămâni la Aninoasa FRTA a organizat două din cele mai importante și așteptate competiții de tir cu arcul din țară, Campionatul Național de Field si Campionatul Național de Target dedicate seniorilor și juniorilor. Dacă prima competiție nu a ridicat probleme majore de securitate sanitară, deoarece s-a desfășurat în pădure cu grupuri de maxim 4 sportivi, campionatul național de target a fost o probă de foc pentru organizatori, deoarece a fost nevoie să gestioneze prezența a peste 110 sportivi și oficiali veniți de la 16 cluburi din țară. Mulțumită eforturilor depuse de organizatori (clubul SCM Deva și CSO Aninoasa) și a înțelegerii tuturor participanților această competiție s-a desfășurat fără evenimente nedorite, s-au respectat permanent regulile impuse de FRTA, s-a creat o atmosfera propice obținerii unor performanțe deosebite, drept dovadă fiind cele nouă recorduri naționale obținute. Pentru toate acestea doresc să felicit pe toată lumea care a fost implicată în acest eveniment, organizatori, sportivi, arbitri, oficiali si spectatori”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii