Ţintesc să ajung “La Liga I”

Ţintesc să ajung “La Liga I”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

La 20 ani, Robert Sebastian Chiriţă este unul dintre arbitrii noului val din Valea Jiului  în care Asociaţia Judeţeană de Fotbal a învestit încredere.
În ciuda vârstei fragede pe care o are, Robert Chiriţă are deja în palmares câteva meciuri bune atât la Liga a IV-a, cât şi la Liga a V-a. Arbitrul din Lupeni are la activ două jocuri arbitrate în Liga a IV-a şi peste 20 de meciuri în Liga a V-a. Student în anul I la Universitatea din Petroşani,  Chiriţă a îmbrăţişat meseria de arbitru de la vârsta de 17 ani.
„Cu toate că nu l-am practicat, mi-a plăcut fotbalul, dar acest lucru nu m-a împiedicat să îmi fac o carieră în această meserie”, a  declarat arbitrul.
Arbitrul de tuşă povesteşte că în ligile inferioare se depăşeşte cu mult limita bunului simţ, şi nu de puţine ori a avut de a face cu ieşiri nesportive din partea jucătorilor: „Chiar dacă suntem înjuraţi sau luaţi la întrebări, eu în timpul meciului îmi văd de treaba mea şi încerc să nu dau curs provocărilor, iar atunci când greşesc, recunosc”.
Este absolvent al Cursului de Formare a Arbitrilor în Fotbal Hunedoara, şi în curând va intra şi în posesia categoriei I, ceea ce îi va permite tânărului din Lupeni să arbitreze jocurile din Liga a III-a.
„Am pornit pe acest drum nu pentru a rămâne la acest nivel, ci pentru a prinde un loc printre arbitrii divizionari. În câţiva ani mi-aş dori să ajung undeva la nivelul Ligii a II-a, iar până voi împlini vârsta de 30 de ani să fiu în Liga I. Nu este o meserie uşoară. Trebuie să faci multe compromisuri, să renunţi la multe, dar, ajutat de familie şi de către colegii din subcomisia de la Lupeni, sunt sigur că voi reuşi”, declară arbitrul din Valea Jiului.
Au trecut ani buni de când Valea Jiului nu a mai dat un arbitru în prima ligă, Ioan Danciu, în trecut, şi Cristian Lixandru – în prezent arbitru în prima ligă din Spania.
Tradiţie în arbitraj avem, mai rămâne ca aceşti tineri să fie sprijiniţi şi susţinuţi.
„Chiar dacă suntem la un nivel mai mic, suntem bine plătiţi şi motivaţi, dar cel mai important lucru este să fim corecţi şi să ne facem datoria până la capăt, indiferent de motivaţia financiară”.
Robert Chiriţă, Raul Burscu, Răducu Mateescu, Răzvan Suciu şi Diana Bucătaru sunt câţiva dintre arbitrii tineri din Lupeni care şi-au făcut remarcată deja prezenţa alături de mai experimentatul Sorin Corpadi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii